Gori rdeči alarm: nevihte že nastajajo, napovedane vodne trombe

V Srbiji pa je padala debela toča.
Fotografija: Razbesnele so se številne nevihte. FOTO: Pexels
Odpri galerijo
Razbesnele so se številne nevihte. FOTO: Pexels

Našo južno sosedo so že ponoči zajele vremenske nevšečnosti, ki sta jih prinesla obilno deževje in močan veter. Hrvaški hidrometeorološki zavod je razglasil rdeče opozorilo za Kvarner in Velebit, kjer pričakujejo sunke vetra s hitrostjo do 165 kilometrov na uro, kar naj bi povzročalo težave tudi v prometu. Avtocesta Reka–Zagreb je med Delnicami in Kikovico odprta samo za osebna vozila.
 
V Srbiji je toča pobelila ulice. FOTO: Getty Images, Istockphoto
V Srbiji je toča pobelila ulice. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Za preostale dele države je prižgan oranžni alarm. Ponoči je neurje zajelo dalmatinske otoke, zlasti Hvar, kjer je do 2. ure padlo 21 litrov dežja na kvadratni meter. V kratkem času je temperatura zraka upadla s 24 stopinj Celzija na 17. Nevihte so nato zajele tudi Brač in Šolto. Vremenoslovci za jug države napovedujejo točo in možnost vodnih tromb.
 
Za hrvaško Istro ter severno in srednjo Dalmacijo so napovedali sunke vetra s hitrostjo do 85 kilometrov na uro.

Nevihtno je bilo tudi v Srbiji. Številne Beograjčane je okoli 2. ure ponoči zbudila »eksplozija« in marsikoga vrgla iz postelje. Poročajo o takem treskanju strel in grmenju, kot ga še niso slišali, nato pa se je ulilo kot iz škafa. Z zahoda Srbije pa poročajo o kot oreh veliki toči, ki je okoli 3. ure pobelila ulice.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije