Ganljivo sporočilo staršev Maddie: strah ju je, da še vedno trpi

Družina ohranja upanje, da je pogrešana deklica vendarle še živa.
Fotografija: Maddie kot triletnica in predvidevanja, kakšna bi bila kot nekoliko starejša. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Maddie kot triletnica in predvidevanja, kakšna bi bila kot nekoliko starejša. FOTO: Reuters

Danes mineva 13 let od izginotja tedaj skoraj štiriletne britanske deklice Madeleine McCann, ki je bila z družino na počitnicah na Portugalskem, ko je za njo izginila vsaka sled.
 
Maddiejina starša, Kate (52) in Gerry McCann (51) bosta ob 13. obletnici izginotja hčerke zaradi pandemije novega koronavirusa pripravila spominsko slovesnost prek spleta.
 
Ob tem sta na spletu objavila ganljivo sporočilo: »Številni ranljivi ljudje, katerih situacija je postala še bolj nevarna zaradi karantene med epidemijo, zaradi strahu, skrbi in samote – čustev, za katera naju je strah, da jih doživlja Madeleine in ki so naju preganjala tako dolgo in naju občasno še vedno.«
 
Sum je ob izginotju padel tudi na Maddiejina starša. FOTO: Reuters
Sum je ob izginotju padel tudi na Maddiejina starša. FOTO: Reuters
V času socialne izolacije sta starša še pogosteje mislila na svojo hčerko, ki je pred 13 leti skrivnostno izginila. Policija ni danes nič bliže odgovoru na vprašanje, kaj se je zgodilo z njo, a Scotland Yard je obljubil, da ne bodo obupali. Njena družina se še vedno oklepa kančka upanja, da je morda še živa.

Po vrnitvi z večerje je ni bilo več

Gerry in Kate sta svojo hčerko nazadnje videla 3. maja 2007, ko je bila družina na počitnicah na Portugalskem. Starša sta zvečer s prijatelji odšla na večerjo v restavracijo, oddaljeno vsega 55 metrov od stanovanja, kjer so spali otroci. Mama je večkrat preverila, ali je z njimi vse v redu, ob 22. uri pa so ugotovili, da Maddie, ki bi čez 10 dni dopolnila štiri leta, ni več v sobi.

Denar za pomoč pri iskanju deklice so darovali tudi slavni, med njimi Simon Cowell in Coleen Rooney, žena nogometaša Wayna Rooneyja. Javnost in zvezdniki so prispevali skoraj dva milijona evrov za zasebne detektive, svojo preiskavo pa je izvedel tudi Scotland Yard, a do danes deklice niso našli. Scotland Yard je operacijo Grange, ki je stala že skoraj 12 milijonov funtov (14 milijonov evrov) in med katero so zaslišali okoli 60 oseb, junija lani podaljšal še za eno leto. Madeleine bi (bo?) 12. maja dopolnila 17 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije