UNIČENJE

FOTO: Vozilo zgorelo, škode za 40 tisočakov

Vzrok je bila najverjetneje okvara vozila.
Fotografija: Popolnoma je uničen. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
Popolnoma je uničen. FOTO: PU Nova Gorica

NOVA GORICA – Včeraj ob 17.45 je bila policija obveščena, da je na odseku hitre ceste Selo–Ajdovščina (približno 500 metrov od izvoza Selo) zagorelo tuje tovorno vozilo.

Policisti prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je 21-letni voznik tovornega vozila znamke Volvo s pripetim priklopnikom znamke Krone (na prikolici je bilo naloženih sedem velikih kolutov pločevine) ob 17.44 vozil iz Sela proti Ajdovščini. Voznik, državljan Poljske, je med vožnjo opazil, da se izpod zadnjega dela tovornega vozila vali dim, nato pa je počila zadnja pnevmatika. Voznik je zapeljal desno ob rob vozišča in ustavil vozilo ter izstopil. Ogenj se je nato začel širiti na prednji del tovornega vozila in priklopnik.

Pri ogledu so prometni policisti ugotovili, da je zagorelo na zadnji osi tovornega vozila. Vzrok požara je bila najverjetneje okvara. Tovorno vozilo je v požaru v celoti pogorelo, prav tako je zgorela prednja polovica priklopnega vozila.

Posredovali so poklicni gasilci GRC Ajdovščina in gasilci PGD Selo, ki so požar dokončno pogasili ter iz rezervoarja vozila prečrpali več sto litrov goriva.

Voznik v požaru ni bil poškodovan.

Cesta na tem odseku hitre ceste je bila ponovno odprta in normalno prevozna za ves promet od 22.13 dalje.

Policisti niso ugotovili morebitnih znakov kaznivega dejanja, zato so o dogodku s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi požara je po prvih ocenah nastala večja materialna škoda v višini približno 40 tisoč evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije