ODVOZ SMETI

FOTO, VIDEO: Ogabno! Prestolnica se utaplja v smeteh

Objavljeno 13. november 2018 07.36 | Posodobljeno 13. november 2018 08.16 | Piše: N. Č.

Prebivalci Zagreba masovno pošiljajo fotografije svojih ulic, ki so jih prekrili odpadki.

Zagrebčani množično objavljajo fotografije s svojih ulic. FOTO: Facebook, Vratite magnoliju
ZAGREB – Zagrebčani so se na facebooku lotili akcije, s katero opozarjajo na neprimerne higienske razmere v hrvaški prestolnici. V skupini Vratite magnoliju (Vrnite magnolijo) se pojavljajo nove in nove fotografije prenatrpanih zabojnikov za smeti.

image
Zagrebčani množično objavljajo fotografije s svojih ulic. FOTO: Facebook, Vratite magnoliju

Fotografije pošiljajo Zagrebčani, ki opozarjajo, da ni naselja oziroma predela, ki bi bil lahko zgled. Vsepovsod okoli prepolnih zabojnikov ležijo smeti, ki jih smetarji le redko vse očistijo. Nekdo je zapisal, da se bo red vzpostavil šele, ko se bodo razširile nalezljive bolezni ali ko bo potrebna deratizacija podgan.


A po drugi strani, kot opaža nekdo drug, ni vse v odvozu odpadkov, ampak tudi v nastajanju odpadkov. »Ljudje bi se morali osredotočiti na to, da proizvedemo čim manj odpadkov, s čimer bi morda tudi onemogočili kakšen tak grozljiv prizor.«

Na preredko odvažanje smeti in neločevanje odpadkov opozarjajo tudi nekateri prebivalci slovenskih mest. Eno takšnih je tudi Ptuj, o čemer smo že pisali v prispevku FOTO: Ker ni ustrezno ločevala, jo čaka 400 evrov kazni.
Deli s prijatelji