KRIZA

FOTO in VIDEO: Drama z migranti: Hrvaška postavila ograjo, v BiH izredne razmere

Ranjena sta dva policista.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

MALJEVAC – Potem ko so migranti pri mejnem prehodu Maljevac med BiH in Hrvaško prebili blokado, so se vneli spopadi med njimi in policijo BiH. Nekaj ljudi je bilo poškodovanih, med njimi lažje tudi dva hrvaška policista. Zadelo ju je kamenje, ki so ga proti hrvaškim policistom metali migranti, ko so se odmaknili od mejne črte in krenili nad hrvaške policiste. Ti so poskus nezakonitega vstopa migrantom onemogočili.


Hrvaška policija je okoli 13. ure postavila ograjo na svoji strani, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo, s katerega so sicer sporočili, da njihovi policisti niso ukrepali, ker je med njimi in migranti še kordon bosanske policije. Hrvaška je na mejo poslala dodatne policiste.


Poveljnik policije Unsko-sanskega kantona v BiH je potrdil, da so v Bihaću razglasili izredne razmere, katerih namen je preprečiti eskalacijo migrantske krize.

Migranti na mejnem prehodu, tam jih je bilo okoli sto, so napovedali, da bodo v večernih urah ponovno poskušali prečkati mejo. Medtem so migrante, ki so v sredo ponoči prišli v Bihać, deportirali iz tega mesta in jih z avtobusi poslali v Sarajevo, kjer jih nameravajo nastaniti v zasebni nedavno novoodprti sprejemni center.


Migranti so v Bihać iz Sarajeva prispeli z redno linijo vlaka, po večurnih pogajanjih lokalnih oblasti in ministrstva za obrambo BiH pa so se dogovorili, da jih bodo z avtobusi vrnili v Sarajevo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije