SEKS NA PLAŽI

FOTO: To je rt razvrata in orgij na hrvaški obali

Objavljeno 11. oktober 2018 20.31 | Posodobljeno 11. oktober 2018 19.44 | Piše: Boštjan Fon

Plaža blizu Rovinja bo dobro obiskana še v jesenskih dnevih, če bo le tolikanj toplo, da se bodo lahko odvrgla oblačila.

Punta Križ je kraj razvrata. FOTO: E. N.
Poznavalec istrskega turističnega utripa nam je dejal: »Čeprav gre turistična sezona na hrvaškem morju h koncu, bo vsaj ena od plaž obiskana vsak sončni dan še pozno v jesen. Sploh če bo za vikend napovedano ugodno vreme, bodo Slovenci, naši domači ter kakšen Avstrijec in Madžar še vedno ležali na obali. Jeseni v glavnem pridejo taki, ki si lahko privoščijo vikend brez otrok.«
image
Punta Križ je kraj razvrata. FOTO: E. N.

Zlasti priljubljen med odraslimi je skalnati predel blizu Rovinja. Punta Križ je kraj razvrata. Pri južnih sosedih je več naturističnih območij, toda le ena je Punta Križ. Gre za plažo, kjer so vsi polnoletni ali pa so vsaj videti odrasli. Predel je znan po nebrzdani telesni ljubezni.

V nekaj več kot dveh desetletjih je rt pred vstopom v Limski kanal, obkrožen z borovim gozdičem, spontano postal kraj, kjer so se ljubitelji svinganja predajali seksualnosti brez zavor. Na skalah Punta Križa je videti goloto pri dvajset ali katero leto manj tja do sedemdesetih let.
Letos se je večina gostov parkrat preselila nazaj na plažo in so seksali, dokler se ni zdanilo.


Namigovanja in flirtanja je obilo, akcije pa na plaži sredi nagcev skoraj ni več, potem ko so začele rovinjske oblasi pisati kazni zaradi seksa v javnosti. No, mestni veljaki so seksanje tako le pregnali v borov gozdič deset metrov nad skale.

Poznavalci pravijo, da je treba opazovati dogajanje na plaži; ko veliko moških kopalcev skoči pokonci in s pokončnim ponosom hitreje stopijo v gozdič, se tam dogaja, ko dama z nasmehom pride do morja in si izmije sledi užitka, je znak, da se je domači pornič v naravi že odvrtel.
Plažna animatorka
Na začetku Punte Križa stoji baldahin, v katerem bujna gospa srednjih let ponuja masažo. Svoje ročne spretnosti ponudi večinoma gospodom s plaže in na njej, če je to želja, masira pred publiko. Če stranka izrazi željo po popolni zadovoljitvi, potegne stotaka iz denarnice in se odpravi v bližnji apartma. Animatorka ima ob sebi zaščitnika, po govorici sodeč pa nista doma na Hrvaškem.


Na plaži obratuje lokal s prigrizki in osvežilnimi pijačami. Strežno osebje je vajeno golote, saj se redki ogrnejo, preden gredo na kavo ali pivo. »Vsake toliko se pri nas organizira večerni party, kjer se ob glasni glasbi, nekaj pijače za sprostitev in zavetju noči zgodi marsikaj. Letos se je parkrat zgodilo, da se je večina gostov preselila nazaj na plažo in so seksali, dokler se ni začel nov dan,« nam je razkril eden od zaposlenih.
image
Od daleč je videti kot navadna nudistična plaža. FOTO: E. N.

Zainteresirani lahko informacije dobijo na svingerskih internetnih straneh, organizatorji zabav ne oglašujejo: »Kdo ve, komu bi spet v glavo padlo, da se lahko na naši obali le sonči, kopa in poje riba ter pije vino, vse odrugo pa mora biti skrito za domačimi zidovi ali stenami najetih apartmajev. Ne da se nam bosti z lokalnimi oblastmi.« Ob večerih ni redko, da se tja pripelje policija.
Strelski obračun
V začetku avgusta sta bila v Beach baru ob svingerski plaži pri Rovinju v napadu s pištolo hudo ranjena lastnik lokala in njegov prijatelj, ki sta posegla v prepir med gosti. Napadalca sta izginila v noč, ranjenca pa so prepeljali v bolnišnico v Pulju ter jima z operacijo
rešili življenje.


Ob urejenem dostopu, nekaj osnovni plažni infrastrukturi, recimo prhah ter morda izposojevalnici ležalnikov in senčnikov, bi Punta Križ lahko predstavljala varen kraj za ljubitelje svinganja. Z ustrezno redarsko službo, ki bi ščitila interese uporabnikov, bi lahko pobirali zasoljeno vstopnino – tako za pare kot za homoseksualno druščino, ki si je svoj košček raja našla le nekaj sto metrov stran od svingerjev. 
Deli s prijatelji