MAŠČEVANJE

FOTO: To je prva fotografija moškega, ki je ustrelil zdravnika

Anglež se je hotel maščevati za očetovo smrt. Dr. Griffith si je puščico sam izvlekel iz trebuha.
Fotografija: Marka čaka dolga zaporna kazen, ker je bil spoznan za krivega. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Marka čaka dolga zaporna kazen, ker je bil spoznan za krivega. FOTO: Policija

LONDON – V javnost so prišle podrobnosti in prva fotografija moškega, ki je s samostrelom ustrelil svojega osebnega zdravnika, ker ga je krivil za očetovo smrt. Mark Waterfall je napad izvedel v angleškem Watfordu. Štiri dni po očetovi smrti je vkorakal v ordinacijo dr. Garyja Griffitha, vanj nameril kovinsko ost puščice in rekel: »Ti si mi ubil očeta, jaz pa bom ubil tebe.« Sodišče je včeraj 46-letnega Marka spoznalo za krivega, čaka ga dolga zaporna kazen.

K sreči je osebni zdravnik preživel napad, ki se je zgodil julija lani. Pred kraljevim sodiščem St. Albans so slišali, da se mu je puščica zagozdila v levi strani želodca. Ker je bilo v sobi takrat vroče, si je slekel srajco in jo zavezal okoli pasu, kar je malo ustavilo puščico, ki je priletela s hitrostjo 57 metrov na sekundo. Zdravnik si jo je nato sam izpulil: »Čeprav je bila rana velika, ni poškodovala črevesja. Moral sem odpreti rano in pokukati vanjo, da sem videl, kakšno je stanje. Nato sem jo izpulil in položil na pisalno mizo. Mark je takrat spoznal, da mu umor ni uspel, in je zastokal: 'Niti tega ne znam narediti prav.'« Takoj po obsodbi so javno objavili posnetek napadalca.

Tridnevno sojenje je razkrilo, da je Mark povsem krivično obdolžil dr. Griffitha za smrt svojega 76-letnega očeta Terrencea Waterfalla. Starostnik je obiskal zdravnika, ker je imel težave z dihanjem. Ta je ugotovil, da ima tekočino v pljučih, in ga takoj poslal v bolnišnico Watford General. Tam so mu želeli izčrpati tekočino, a so ugotovili, da ima raka na pljučih, zato posega niso mogli izvesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije