NAJHUJŠA NEVIHTA LETOŠNJEGA POLETJA

FOTO: Slovenec obnemel, drevo zmaličilo prikolico, v kateri je bivala družina

Dalmacijo in Istro je prizadelo hudo neurje.
Fotografija: Grozljiv prizor iz Vrsarja. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Grozljiv prizor iz Vrsarja. FOTO: Facebook

SPLIT, VRSAR –  Območje srednje Dalmacije je ponoči prizadelo hudo neurje. Veter, ki je v sunkih dosegal tudi do 119 kilometrov na uro, je na kopnem ruval drevesa, v morju pa je povzročal visoke valove, tako da je v osrednjem delu Dalmacije nasedlo več ladij.



Močan veter je območje prizadel v petek zvečer med 22. uro in polnočjo. Državni urad za iskanje in reševanje na morju je prejel okoli 130 prijav o nasedlih plovilih, ni pa podatkov, da bi bile kakšne žrtve, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na območju Splita in Solina je močan veter lomil in ruval drevesa, ki so padala na ceste, pa tudi na parkirana vozila. Veter je bil tako močan, da so se ponekod zrušili električni drogovi, odkrivalo pa je tudi strehe. Na območju Trogirja je občasno zmanjkovalo električne energije. Portal index.hr navaja, da je to bila najhujša nevihta letošnjega poletja. Na delu so še vedno številni gasilci. 



Neurje je zajelo še hrvaško Istro. V Pulju so bile zaradi obilne količine padavin nekatere ulice zalite. Na območju Vrsarja je močan veter, izmerili so tudi hitrosti višje od 100 kilometrov na uro, podiral drevesa. »Še pred petimi urami sem na svojem profilu objavljal slike in v šali zapisal, da sem heroj. Sem mislil, da sem. Sedaj vem, da sem vse prej kot to. Podiralo je desno, levo in za nami. Slike so eno, doživeti je drugo. Naj pripomnim le, da se družini ki je bivala za nami v prikolici in jim je drevo dobesedno zmaličilo prikolico, ni zgodilo nič. So šli zadnji dan dopusta s tremi majhnimi otroki ravno pred nevihto na večerjo,« je včeraj na facebooku zapisal eden izmed slovenskih turistov v Vrsarju, njegov zapis pa nam je posredoval bralec.

Ste tudi vi doživeli kaj podobnega? Sporočite nam!


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije