INDONEZIJSKI OTOK

FOTO: Mrtvih že skoraj 400, tla se še kar tresejo

Objavljeno 10. avgust 2018 14.45 | Posodobljeno 10. avgust 2018 15.06 | Piše: S. U., E. N.

Število žrtev nedeljskega potresa z magnitudo 6,9 še kar raste. Na bližnjem Baliju izrednih razmer ni.

FOTO: Reuters
DENPASAR – Indonezijski otok Lombok je stresel nov močnejši potresni sunek, ameriški seizmološki center je magnitudo ocenil na 5,9. Število žrtev nedeljskega potresa z magnitudo 6,9 pa medtem še kar raste. Po uradnih podatkih so zdaj našteli že več kot 160 smrtnih žrtev, po neuradnih pa se bližajo celo številki 400, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so sporočili iz indonezijske agencije za zaščito pred naravnimi nesrečami, so doslej uradno našteli 168 žrtev. Tiskovni predstavnik te agencije Sutopo Nugroho je povedal, da lokalne oblasti in vojska govorijo že o najmanj 381 žrtvah nedeljskega potresa, vendar je opozoril, da ti podatki še niso preverjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V nedeljskem potresu je bilo okoli 1500 ljudi tudi poškodovanih, brez strehe nad glavo pa jih je ostalo več kot 156.000.

Slovenec: Baliju je bilo prizaneseno

Naš bralec Andrej, ki preživlja dopust na bližnjem Baliju (z ladjo je kakšne štiri ure oddaljen od Lomboka), medtem poroča, da pri njih izrednih razmer k sreči ni. Posledic potresa ni vidnih, prebivalstvo in turisti so mirni. Predčasno domov ne bo odšel, saj nihče ne pričakuje, da bi se tak uničujoči potres utegnil ponoviti še pri njih. Slovenska skupina zato nadaljuje popotovanje po tem rajskem otoku.

Deli s prijatelji