ČILA IN ZDRAVA NOSEČNICA

FOTO: Ministrica na porod kar s kolesom: to morate videti

Objavljeno 20. avgust 2018 12.15 | Posodobljeno 20. avgust 2018 13.42 | Piše: P. K.
Zajahala je kolo in se odpeljala v porodnišnico.
FOTO: Instagram
WELLINGTON – Novozelandska ministrica za ženske Julie Anne Genter, sicer članica stranke Zelenih, se je vse do poroda držala trajnostne, zelene politike in se je v nedeljo kar s kolesom odpeljala v porodnišnico, kjer sedaj čaka na porod. Genterjeva, navdušena kolesarka, je prek twitterja sporočila, da je s partnerjem v porodnišnico prikolesarila, ker v avtomobilu ni bilo dovolj prostora, hkrati pa jo jo to tudi spravilo v najboljšo možno voljo. 

Genterjeva ni le ministrica za ženske, temveč tudi državna sekretarka za transport v novozelandski levosredinski vladi, prizadeva pa si za trajnostni transport. Ministrica je bila ob odhodu v porodnišnico v 42. tednu nosečnosti, glede na informacije predstavnice Zelenih do ponedeljka popoldne po lokalnem času pa še ni rodila. Genterjeva bo rodila le nekaj tednov potem, ko se je na delo vrnila novozelandska premierka Jacinde Ardern, ki je junija rodila prvorojenko Neve.

Ardernova, ki je bila na položaj izvoljena lani, je bila šele druga svetovna voditeljica, ki je rodila med opravljanjem premierske funkcije, po Pakistanki Benazir Buto, ki je rodila leta 1990.
Deli s prijatelji