NEURJE

FOTO: Hudo neurje v Halozah povzročilo škodo v vinogradih

Vremenska ujma tudi danes ni prizanesla.
Fotografija: Toča Štajngrova. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Toča Štajngrova. FOTO: Oste Bakal

Danes popoldne je močen naliv s točo klestil tudi po Slovenskih goricah. V Štajngrovi nad Benediktom je potekalo veliko gasilsko tekmovanje, ki so ga zaradi neurja morali začasno morali prekiniti.

Krajevne nevihte s točo so besnele tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Goriških brdih in v okolici Nove Gorice. Ponovno je bilo hudo na Ptuju, kjer jim tudi danes vreme ni prizaneslo.

Nevihta na Ptujskem je sicer po poročanju portala Neurje.si pripotovala iz smeri Avstrije, prek Slovenskih goric obšla Ptuj in nadaljevala pot v smeri Hrvaške. Toča je tokrat tolkla tudi po območju Haloz, sodeč po poročilih s terena, pa je povzročila precejšnjo škodo v tamkajšnjih vinogradih. Bralec Stanislav nam je iz Haloz poslal fotografijo uničenega vinograda in zapisal, da je toča povzročila škodo na več kot 80 odstotkih pridelka.

Ozračje naj bi se po napovedih vremenoslovcev sicer umirilo šele zvečer. Do tedaj pa naj bi nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in s točo nastajale zlasti na severovzhodu Slovenije, na Goriškem in na južnem Primorskem.

Tudi prometnoinformacijski center še vedno opozarja, da močno neurje ponekod po državi ovira promet. Voznike pozivajo k previdni vožnji in jih opozarjajo, naj se ne ustavljajo v predorih in pod nadvozi.

Bralka Magdalena nam je poslala sporočilo s semiškega območja, nad katerim so se zgrinjali težki črni oblaki, ki so se vili iznad Gorjancev na severu in iznad Mirne gore na zahodu. »Za enkrat le oddaljeno grmenje in rahel dež. Upam, da pri tem ostane,« je zapisala in nam poslala nekaj fotografij.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije