ZIMA

FOTO: Hiše ujete pod metrom ledu

Na ameriškem vzhodu nizke temperature in orkanski vetrovi, ki dosegajo do 230 km/h. Poslopja ob jezeru Ontario prekrila voda, ki je hitro zmrznila v ledeni oklep.
Fotografija: Hiše ob jezeru v ledenem oklepu FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Hiše ob jezeru v ledenem oklepu FOTOGRAFIJI: Twitter

Medtem ko je večino Evrope zajela zgodnja pomlad, s prijetnimi, a za februar občutno previsokimi temperaturami, se na drugi strani Atlantika borijo z novimi polarnimi nevihtami.

Hiše ob jezeru v ledenem oklepu FOTOGRAFIJI: Twitter
Hiše ob jezeru v ledenem oklepu FOTOGRAFIJI: Twitter

Ena najhujših je pred dnevi zajela državo New York, kjer so vetrovi na nekaterih predelih dosegli tudi do 144 kilometrov na uro. Orkanski veter je hiše ob jezeru Ontario prekril z vodo, ta pa je zaradi nizkih temperatur zmrznila. Nekatere stavbe so tako prekrite z metrom ledu, česar prebivalci ne pomnijo. »Tu živimo že 50 let, a se kaj takšnega še ni zgodilo,« je lokalnim medijem povedala domačinka Bertha Smith, ki je ledeno nevihto sicer zamudila, saj je bila z družino na počitnicah, ko so se vrnili, pa niso mogli verjeti svojim očem.

Led je debel tudi do enega metra.
Led je debel tudi do enega metra.

»Vsi naši spomini, vse je uničeno. Ne vem, kaj bo s hišo, ko se led stopi, trenutno sploh ne moremo vanjo. Srce se mi para,« je še dejala Smithova, mnogi njeni sosedje pa so fotografije neverjetnih posledic arktične nevihte delili tudi na družabnih omrežjih.

Vzhod Združenih držav Amerike je že od začetka tedna na udaru močnih vetrov, ki podirajo električne drogove in trgajo kable, zaradi česar je brez elektrike ostalo več sto tisoč domov in podjetij. Oblasti so bile primorane zapreti šole na najbolj ogroženih območjih, med katerimi so države Zahodna Virginija, New York in New Hampshire.


V slednji so namerili sunke vetra, ki so dosegli do kar 230 km/h, prebivalce Hamburga iz zvezne države New York so pozvali celo k prostovoljni evakuaciji, saj so se z reke Niagara na kopno začeli valiti ogromni kosi ledu, ki ogrožajo hiše ob obali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije