MRZLO JE IN ŠE BOLJ BO

FOTO: Dele države pobelil sneg

V torek bo nevarnost slane.
Fotografija: Sneg na Korenskem sedlu. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Sneg na Korenskem sedlu. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Danes bo oblačno s padavinami ter z okrepljenim vetrom severnih smeri. Ohladilo se bo. Na severozahodu države je ponekod že zapadel sneg. Na cesti čez prelaz Korensko sedlo so obvezne verige, na ostalih prelazih je obvezna zimska oprema.

Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, ob močnejših padavinah pa lahko tudi niže. Do ponedeljka zjutraj bo v gorah predvidoma zapadlo od 20 do okoli 50 centimetrov snega. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 3, na Primorskem pa od 9 do 13 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje (Arso).

Zaradi burje, ki bo danes in jutri na izpostavljenih mestih dosegala hitrost do 100 kilometrov na uro, so za Primorsko vremenoslovci razglasili oranžni alarm. Na hitri cesti Nova Gorica–Razdrto je zato med razcepom Nanos in Selom in na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do osem ton.
Sneg na cesti Predel–Bovec. FOTO: Dars
Sneg na cesti Predel–Bovec. FOTO: Dars

Ponoči bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, meja sneženja se bo na jugu še nekoliko znižala. Burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan oslabela. Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana. V sredo bo delno sončno, proti večeru bodo na zahodu rahle padavine.

Je tudi pri vas sneg? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije