PANS

FOTO: Osemletnik mamici: Če me Bog ne bo ubil, me boš, prosim, ti?

Fantek trpi za grozljivo boleznijo.
Fotografija: William Hewlett (8) iz Velike Britanije FOTO: Facebook
Odpri galerijo
William Hewlett (8) iz Velike Britanije FOTO: Facebook

LONDON – William Hewlett (8) iz Velike Britanije trpi za hudo boleznijo. Zdravniki so mu postavili diagnozo, da ima (PANS) oziroma pediatrični akutni pojav nevropsihiatričnega sindroma. Njegova mama Johanne pravi, da ima bolezen v možganih tak učinek, kot da bi njen sin bil demon iz filma Izganjalec hudiča.
S sestrico. FOTO: Facebook
S sestrico. FOTO: Facebook

PANS je bolezen, ko dejavniki okolja in drugi sprožilci ustvarjajo napačno usmerjene imunske odzive kot posledico vnetja otrokovih možganov. 
Mama, William in Charlotte. FOTO: Facebook
Mama, William in Charlotte. FOTO: Facebook

Po drugi strani pa otrok hitro začne s simptomi, ki se spreminjajo v življenju, kot so hudo omejevanje prehranjevanja, tesnoba, tiki, spremembe osebnosti itd.

»Če me Bog ne bo ubil, me boš, prosim, ti?«

Med napadi besa je tako William prosil mamo, naj ga kar ubije. »Če me Bog ne bo ubil, me boš ti? Ali pa reči očku, naj to naredi. Lahko me porineta pod avtobus ali pa naročita, da me ta povozi,« so bile besede, ki jih je mali bolnik izrekel mami med enim od napadov.

Skoraj eno leto si ne umiva zob, meče se po tleh, ima privide

Starši ob tem pravijo, da med napadi besa uničuje stvari, kriči in ima privide, se meče po tleh, je poročal Daily Mail. Poleg tega ne je redno in si zadnjih 10 mesecev ne umiva zob. Ima težave s spanjem, moči posteljo in bruha.

Sestrica se bratca boji 

Te hude težave osemletnika seveda vplivajo tudi na njegovo dve leti starejšo sestrico Charlotte, ki težko razume, kaj se dogaja z bratcem.
S sestrico. FOTO: Facebook
S sestrico. FOTO: Facebook

Boji se ga in zato pogosto prespi pri sošolkah.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije