PANIKA

Hrvaška televizija: Nad Slovenijo eksplodiral meteor (VIDEO)

Nekateri prebivalci so najprej mislili, da gre za potres.
Fotografija: Meteor (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Meteor (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Prebivalce Zagreba in okolice je okoli 10.30 prestrašil močen ropot. Številni prebivalci hrvaške prestolnice so menili, da gre za potres, a se je izkazalo, da je nekaj prebilo zvočni zid. Posnetki kažejo, da je bil to meteor, ki je zagorel v atmosferi. Za njim je ostala sled dima. Predvidevajo, da so deli meteorja padli na tla v smeri od Istre do Zagreba in tudi ob meji s Slovenijo.

Za portal 24sata so v centru civilne zaščite potrdili, da je nekaj padlo na meji med Hrvaško in Slovenijo ter dodali, da ne gre za letalo. Zagrebški gasilci sicer niso prejeli nobene prijave, da bi zaradi padca meteorja nastala kakšna škoda. Hrvaška astronomska zveza je na facebooku objavila, da je meteor razpadel na višini več kot 30 kilometrov in da ne vedo, kje točno se je to zgodilo, lahko tudi nad Madžarsko. Hrvaška televizija N1 pa poroča, da je meteor eksplodiral nad Slovenijo.



Padec meteorita je potrdila tudi državna mreža potresnih opazovalnic.




Posnetek meteorja nam je poslala tudi bralec Vid, ki ga je naredila v okolici Nove Gorice (Anhovo). Povedala je, da se je videl samo močen blisk skozi okno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije