PROTESTIRA

Duhovnik pričakal vernike v neobičajni opravi

Lokali so odprti, cerkve pa še ne. Argentinski pastor protestira.
Fotografija: Ljudje potrebujejo duhovnost, ne materialnih dobrin, opozarja Cattaneo. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Ljudje potrebujejo duhovnost, ne materialnih dobrin, opozarja Cattaneo. FOTO: Twitter

Država je do vernikov in Cerkve krivična, se jezi pastor Daniel Cattaneo iz argentinskega San Lorenca: oblast je namreč kljub številnim novim primerom okužb sprostila nekatere ukrepe, med drugim je znova dovoljeno obratovanje gostinskih lokalov, bogoslužja pa so še vedno dovoljena samo za deset ljudi naenkrat.

Razen za tiste, ki se znajdejo: Cattaneo je svojo evangeličansko cerkev Redentor preobrazil v bar in kljub začudenim pogledom odprl vrata ter napravljen v natakarja povabil goste. V cerkev so postavili mize, na pladnjih pa niso nosili kozarcev in steklenic, temveč Sveto pismo, ne ponujajo torej omame, temveč božjo besedo. Vera je naša ustavna pravica, opozarja Cattaneo, prepričan, da bi morali najprej odpreti vrata cerkvenih ustanov in Argentincem ponuditi duhovnost, šele potem pa lahko pridejo na vrsto trgovine in lokali, kjer so na voljo le materialne dobrine in žlahtna kapljica.


Kakor koli že, pastor srčno upa, da bo oblast razumsko sprejela njegov protest in mu prisluhnila, sicer pa ima Cattaneo še nekaj adutov v rokavu, poroča britanski časnik Guardian, denimo drive-in mašo na polju blizu cerkve. V Argentini sicer še vedno zaskrbljeno preštevajo okužbe, največ primerov je v prestolnici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije