NESEBIČNO

Drastična odločitev: zdravnik spi v šotoru, da ne bi okužil družine (FOTO)

Preselil se je v garažo.
Fotografija: Odločil se je za nesebično potezo. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Odločil se je za nesebično potezo. FOTO: Facebook

Kalifornijski zdravnik, ki dela v prvi bojni liniji in zdravi okužene koronavirusom, se po končani izmeni vrne domov v samoizolacijo. Dr. Timmy Cheng  je pravi zgled samokarantene, saj se je odločil, da bo v času največje nevarnosti spal kar v šotoru. Vse to je storil, da bi zavaroval svojo družino pred okužbo. Sam je namreč vsakodnevno v stiku z obolelimi pacienti. Cheng je v svoji garaži postavil šotor, kjer spi in opravlja vse ostale dejavnosti. 

»Prostovoljno sem postal brezdomec, da bi zavaroval svojo družino,« je zapisal na facebooku in objavil fotografije svojega začasnega bivališča v garaži. Z zapisom je želel poudariti, kako pomembna je izolacija pri preprečitvi prenosa bolezni. 

Do nedelje zvečer so po podatkih univerze John Hopkins našteli več kot 143.000 okužb in 2.479 mrtvih, od tega največ v državi New York, kjer je okuženih 59.662 ljudi, umrlo pa jih je 965.

Samo v mestu New York so našteli 33.768 okužb in 776 mrtvih. Mejo 10.000 okužb so do sinoči presegli le še v sosednjem New Jerseyju (13.386), mrtvih pa je bilo 161. Kalifornija je imela 6.197 okužb in 129 mrtvih, Los Angeles pa 37 mrtvih.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije