REŠEVANJE

Dramatično: razstreljujejo plazove, rešujejo ujete, prihaja pa nova pošiljka snega

V Avstriji še vedno vladajo izredne razmere. 
Fotografija: FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Leonhard Foeger Reuters

SALZBURG – Avstrijski gorski reševalci še vedno rešujejo številne obiskovalce zimskih središč na območju Salzburga, kjer je v zadnjih dneh zapadlo več metrov snega. Kot smo že poročali, je sneg terjal tudi smrtne žrtve. V noči na torek pa so iz gorske koče v Alpah rešili 11 nemških turistov, ki so bili tam ujeti od sobote brez elektrike. 

FOTO: Leonhard Foeger Reuters
FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Težavno reševanje v bližini Sankt Kolomana, ko so morali naprej priti do koče, nato pa z derezami ter vso opremo za najdbo v primeru plazu opremiti ujete ter jih peš odpeljati v dolino, se je srečno končalo, poroča Salzburg24.
 

FOTO: Mar to prihaja v Slovenijo? Nori prizori pri sosedih, snega do dva metra


Velik del gorske reševalne službe pa še vedno odkopava zasute avtomobile.


Sprožajo plazove

S sprožanjem plazov poskušajo tudi preprečiti morebitne nove žrtve, saj se je nabralo nevarno veliko snega, ki bi lahko zdrsel. Nekaj cest je zaradi nevarnosti padajočih dreves še zaprtih, večina na Salzburškem pa je odprta, a za današnji dan je vnovič napovedano obilno sneženje. Kakšne so razmere na cestah na območju Salzburga, si lahko ogledate tukaj

Na avstrijskem Štajerskem se je hudo poškodoval starejši moški, ki je sam poskušal s strehe odstraniti večjo količino snega, vendar je padel na ledena tla. Sicer pa na severnem avstrijskem Štajerskem še naprej vladajo izredne razmere, evakuirali so prebivalce in obiskovalce Planneralma, zaprli šole in prepovedali rezervacije hotelov in penzionov vse do četrtka. 














 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije