SVET SLAVI REŠEVALCE

VIDEO: Konec dramatičnega reševanja! Trener in dečki na svobodi

Sedaj morajo iz jame priti še štirje reševalci.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Reuters

BANGKOK – Iz jame na severu Tajske so danes rešili vseh 12 dečkov in njihovega nogometnega trenerja, ki so bili ujeti v jami od 23. junija, so sporočili tajski marinci. Dodali so, da so vsi na varnem. Sedaj morajo iz jame priti še štirje reševalci, med njimi avstralski zdravnik, ki so pomagali ujetim dečkom in trenerju v votlini, kamor so se zatekli na varno. Tajski premier Prajut Čan-Oča je potrdil, da so otrokom pred začetkom reševanja dali zdravila proti anksioznosti, a da niso bili omamljeni.

Reševalna akcija se je začela v nedeljo, ko so rešili štiri dečke, stare od 14 do 16 let, v ponedeljkovi akciji pa so rešili še štiri, stare od 12 do 14 let. Danes so nato v zadnji, tretji akciji rešili še štiri člane nogometne ekipe in njihovega trenerja. Skupina dečkov in njihov 25-letni trener je odšla v jamo 23. junija. Močan dež je nato poplavil jamo in jim onemogočil izstop iz nje.

Reševanje spremljamo v živo:



13.34 Mediji poročajo, da je rešenih vseh 12 otrok in trener. Mnogi so mnenja, da se je zgodil pravi čudež.



12.27 Po poročanju Reutersa je na svobodi tudi že 11. deček. Kako rešujejo mlade nogometaše, si poglejte na povezavi.



11.20 Po neuradnih informacijah je na svobodi še deveti deček, ki pa je takoj potreboval zdravniško pomoč. Nekaj minut kasneje so iz jame potegnili še desetega.

9.31 Dva od štirih še ujetih dečkov imata po vsej verjetnosti infekcijo. To možnost je potrdil tudi tajski sekretar za zdravstvo. Pojavlja se strah, da sta preslabotna, da bi ju izvlekli iz jame.



9.22 Objavljen je posnetek, ki nazorno kaže, za kako naporno reševanje gre.


8.35 Mediji poročajo, da so rešeni fantje še vedno v karanteni in se niso srečali s svojimi starši, ki so trepetali za njihova življenja zadnjih 14 dni. Vsi starši so se namreč strinjali, da ne razkrijejo, kateri fantje so rešeni, dokler ne bodo iz jame prav vsi. Je pa staršem pismo iz jame poslal trener mladih nogometašev, ki jim je med drugim tudi z meditacijo pomagal, da so toliko časa preživeli brez hrane in v popolni temi.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije