INCIDENT V ŠOLI

Dijaka med poukom izzivala, profesor ju je nabunkal

Dobil je opomin pred odpovedjo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

ČAKOVEC – Franjo Dragičević (64), profesor v srednji tehnični šoli v Čakovcu, je dobil opomin pred odpovedjo zaposlitve zaradi fizičnega napada na dijaka drugega razreda, ki sta ga med poukom izzivala. Kljub napadu na dijaka je deležen podpore večjega dela hrvaške javnosti. Pristojno ministrstvo sicer napoveduje nove ukrepe za boj proti nasilju v šolah.

Inšpekcija še preiskuje

Medtem ko dijaka trdita, da ju je Dragičević večkrat z roko udaril po glavi, pa tudi brcnil v spodnji del telesa, je učitelj povedal, da je dijaka le odrinil, potem ko je pred tem najbolj problematične dijake v tem razredu večkrat skušal umiriti s pogovorom in drugimi pedagoškimi prijemi, vendar zaman. Inšpekcija ministrstva za znanost in izobraževanje še preiskuje okoliščine dogodka. Ravnatelj šole je profesorju, ki v 37 letih dela ni imel podobnih incidentov, izrekel opomin pred odpovedjo službe.

Večkrat jih je prijavil pristojnim

Profesor je tako kot nekateri drugi njegovi kolegi težave, ki so jih imeli z dijaki, večkrat prijavil strokovnim službam, ki so menda tudi ukrepale, kolikor jim je bilo dopuščeno. Da so po incidentu starši enega od dijakov izpisali iz šole, je potrdil ravnatelj šole Dražen Blažeka za hrvaške medije. Dodal je, da je drugi dijak dobil opomin pred izključitvijo iz šole.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije