LE NAPAKA

Denar bodo dobili nazaj, počitnic verjetno ne

Ryanair se opravičuje za administrativno napako pri vračilu denarja za letalske vozovnice zaradi julijskih stavk.
Fotografija: Denar bodo nesojeni potniki že dobili nazaj, a počitnic verjetno ne. Ste bili med julijskimi potniki nizkocenovnega prevoznika tudi vi? Ste že dobili dobropis? FOTO: Susana Vera, Reuters
Odpri galerijo
Denar bodo nesojeni potniki že dobili nazaj, a počitnic verjetno ne. Ste bili med julijskimi potniki nizkocenovnega prevoznika tudi vi? Ste že dobili dobropis? FOTO: Susana Vera, Reuters

DUBLIN – Največji evropski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je po največji stavki v svoji zgodovini le začel vračati dobropise svojim uporabnikom, ki so v juliju ostali na tleh, ker so v znak protesta in v želji po zvišanju plač in izboljšanju delovnih razmer zaposleni stavkali.

Ryanair je že poslal 20.000 dobropisov svojim julijskim nesojenim strankam, zataknilo se je pri 190 med njimi, ki so dobili nepodpisan dokument, zato zneska niso mogli unovčiti in dobiti povračila stroškov za že kupljene letalske vozovnice. Tem se pristojni pri Ryanairu globoko opravičujejo in zagotavljajo, da so že poslali nove, ki so pravilno spisani in tudi podpisani.

Irski letalski prevoznik je v začetku avgusta doživel stavko pilotov v petih različnih evropskih državah in s tem prekrižal načrte več kot 55.000 potnikom na vrhuncu počitniške sezone, saj stavka pilotov ni vplivala le na njihove lete, ampak tudi na vse tiste, ki so bili z njimi povezani. Največ sitnosti so imeli potniki iz Francije, poroča španski portal qué.es.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije