Čudež ali nateg: Žalostna Marija v Mehiki zajokala

Tako trdijo številni verniki, ki naj bi bili priča pristnim solzam. Mnogi opozarjajo na nateg, pristojna škofija še ni komentirala.
Fotografija: Žalostna mati Božja v Mehiki naj bi jokala že od novega leta. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Žalostna mati Božja v Mehiki naj bi jokala že od novega leta. FOTO: Twitter

Še en čudež? Vsekakor, so prepričani Mehičani, ki v množicah drvijo proti cerkvi v kraju Cerro Armadillo Chico v zvezni državi Oaxaca, prepričani, da jih bo jokajoča Devica odrešila muk.

Prepričani so, da jih bo odrešila muk. FOTO: Reuters
Prepričani so, da jih bo odrešila muk. FOTO: Reuters
Solze, ki naj bi tekle iz oči Žalostne matere Božje, so posneli številni obiskovalci, ki domnevno dokazno gradivo zdaj množično delijo po družabnih omrežij in tako vabijo verujoče z vseh koncev države, v cerkvi zato ugotavljajo občutno povečan obisk vse od minulih praznikov. Točneje, Marija naj bi zajokala okoli novega leta, kar naj bi dokazovale ne le solze, temveč tudi rdeče oči. Nekateri verniki naj bi kipu celo nežno obrisali solze, a so te znova začele nebrzdano teči, željnih odrešitve, ki na kolenih molijo pred Jezusovo materjo, tako ne manjka. Tudi ne šopkov cvetja in prižganih sveč, v mehiški cerkvici so preštevilni prepričani, da jim bo novo leto prineslo zdravje, mir, pa še kakšen čudež povrhu. Nekaj nadvse pomembnega se bo zgodilo v našem kraju, celo napovedujejo najbolj goreči, Devica Marija moli za nas in nam bo pomagala do boljšega jutri, so prepričani.

Kakor koli že, pristojna škofija nenavadnega dogajanja še ni komentirala, nikakor pa ne manjka dvomljivcev, ki opozarjajo, da je v ozadju preprosto nateg zlobnežev, ki so si grdo privoščili verujoče. Leta 2020 bi se že morali zavedati, da za navidezne solze zanesljivo obstaja racionalna razlaga, opozarjajo, sicer pa tudi sama Cerkev zelo redko priznava takšne pojave kot čudežne: še prevečkrat se je izkazalo, da je domnevna kri, ki naj bi tekla iz Marijinih oči, rdeča barva ali pa kri tistega, ki stoji za potegavščino, velikokrat je teklo olje, kdaj navadna voda ali pa solze katerega od verujočih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije