REKORDNO

Cmoke prodajata po 460 evrov

Kitajski žlikrofi s svojo ceno v Guinnessovo knjigo rekordov. V njih so meso svilene kokoši, dragocena goba in tartufi.
Fotografija: Priprava FOTOgrafije: Guinness
Odpri galerijo
Priprava FOTOgrafije: Guinness

Nemško podjetje YumBau se je zapisalo v Guinnessovo knjigo rekordov. Kitajec Hongmei Zhang in Nemec Kevin Brück služita vsakdanji kruh s prodajo priljubljenih dim sum cmokov. Nedavno sta predstavila novo serijo te široko priljubljene jedi, ki se lahko pohvali z rekordno visoko ceno.
Priprava FOTOgrafije: Guinness
Priprava FOTOgrafije: Guinness

Za njihov ekskluzivni cmok modri diamant bomo morali odšteti vrtoglavih 460 evrov. Gre za modre cmoke, ki so daleč najdražji od vseh treh tipov najbolj razširjenih cmokov jaozi, gyoza in dim sum. Zanimivo je, da niso zgolj enkratni izdelek, katerega namen je, da bi pritegnil pozornost in naredil reklamo za podjetje, saj so komercialno dostopni.
Naročimo jih na spletu.
Naročimo jih na spletu.

Modri cmoki so tako dragi predvsem zaradi izbranih sestavin. Med njimi najdemo dragoceno glivo glavatec, žafran, tartufe, prah borovnic in jesenskega gobana. V njem je tudi meso cenjene svilene kokoši, ki ima izbran okus in teksturo. Te kokoši izvirajo s Kitajske, v Aziji veljajo za specialiteto.
Cmoki so prepoznavne modre barve.
Cmoki so prepoznavne modre barve.

Ko je polnilo kuhano in premešano, pripravijo testo in ga razvaljajo do debeline največ enega milimetra, nato ga razrežejo v kroge. Zanimivo je, da prepoznavna modra barva cmoka ne prihaja iz eksotične sestavine, ampak jo da naravna jedilna barva. »Naše poslanstvo je, da naredimo najokusnejši dim sum na svetu. Del te poti je, da je tudi najdražji,« sta povedala Hongmei in Kevin.


»Rada bi utrdila spoznanje, da je lahko kitajska hrana zelo kakovostna, zdrava, lepega videza in okusna.« Sveže cmoke lahko naročimo na njihovi spletni strani, ponujajo tudi široko izbiro omak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije