ZADNJE SLOVO

Pretresljivi prizori slovesa od herojskega zdravnika, tekle so solze (VIDEO)

Kljub bolezni in starosti ni zapustil svojih pacientov.
Fotografija: Miodrag Lazić je v Srbiji veljal za heroja (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Miodrag Lazić je v Srbiji veljal za heroja (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo

Z aplavzom, ovacijam in ob zvokih pesmi Marš na Drino se je na tisoče prebivalcev Niša poslovilo od priznanega srbskega kirurga Miodraga Lazića (65), ki je umrl zaradi posledic novega koronavirusa.

Zaradi policijske ure in strogih ukrepov, ki prepovedujejo zbiranje večjega števila ljudi na javnih krajih, se Nišani niso mogli posloviti od priznanega zdravnika, so pa zato množično odprli svoja okna, da bi se mu še zadnjič poklonili. Najprej so se iz številnih stanovanj zaslišali zvoki pesmi Marš na Drino, pesmi, ki jo je Lazić pustil v poslovilnem sporočilu svojim sodržavljanom, ko jih je pozval, naj ga pospremijo na zadnjo pot. Sledili so aplavzi, stoječe ovacije in vzkliki »za našega dr. Lazu ...« Redka vozila na cesti so trobila, čustveni prizor pa je marsikoga pustil v solzah.



Pogrebu zdravnika, ki je za Nišane in tudi druge Srbe postal pravi junak, je prisostvovala le najožja družina. V drugačnih okoliščinah bi bilo na pogrebu zagotovo na stotine ljudi, saj je zdravnik med vojno rešil številna življenja.

Lazić, ki je umrl 14. aprila, je v svojem zadnjem sporočilu zapisal, da kljub svoji bolezni in starosti, zaradi katere je sodil v t. i. tvegano skupino, ni želel pustiti svojih pacientov oziroma se umakniti s prve bojne linije proti covidu-19.







Posnetek s pogreba:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije