NA TISOČE KLICEV

Biblijski potop v Zagrebu, gasilec Davor (53) umrl

Enega izmed voznikov so morali iz podvoza reševati gasilci.
Fotografija: Neverjetni prizori iz Zagreba. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Neverjetni prizori iz Zagreba. FOTO: Instagram

Še hujše težave kot pri nas je v petek popoldne in v noči na soboto vreme povzročalo na Hrvaškem, kjer je bil za zagrebško in karlovško regijo razglašen rdeči alarm. Zagreb je nevihtno vreme z močnim vetrom zajelo okoli 21. ure, gasilci so prejeli na tisoče klicev na pomoč, naj pridejo črpat vodo iz kleti in s cest. Delno je bil prekinjen tramvajski promet, na nekaterih cestah je bil oviran, saj je voda segala pešcem do kolen.
 
Preberite tudi:
Usulo se je nad Slovenijo, zalivalo kleti in odkrilo streho



Po spletu so zakrožile številne fotografije poplavljenih ulic zagrebške prestolnice, tudi poplavljenega nakupovalnega središča.



V enem izmed zalitih podvozov je obtičal avtomobil. Voda je podvoz zelo hitro zalivala, zato so morali na koncu voznika, ki je moral splezati na streho avtomobila, reševati gasilci, le nemočno pa je lahko opazoval, kako njegovega jeklenega konjička golta voda.



Gasilci pa so po burni noči sporočili žalostno vest: med eno izmed intervencij so izgubili svojega kolega. Davorju (53) je med prečrpavanjem vode iz enega izmed stanovanj postalo slabo. Kljub hitri pomoči ga niso mogli več rešiti.





O hudih težavah povzročajo tudi iz Tuzle v BiH, kjer je v samo 40 minutah padlo 70 litrov dežja na kvadratni meter. Poplavljeni so bili številni objekti, močan veter pa je lomil drevje, tako da so bili nekateri deli mesta brez električne energije. Župan je zaradi obilnih poplav razglasil stanje naravne nesreče, skrbijo pa jih napovedi, da je za soboto po 11. uri napovedano novo poslabšanje vremena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije