LOKALNE VOLITVE

Ankete razkrivajo, kdo bo župan v Ljubljani. V Mariboru pa ...

Po raziskave Ninamedie bo Ljubljana župana dobila v prvem krogu.
Fotografija: Ljubljanska županska kandidata Zoran Janković in Anže Logar. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Ljubljanska županska kandidata Zoran Janković in Anže Logar. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA, MARIBOR – Na lokalnih volitvah bi tekmo za županski stolček že v prvem krogu dobil Zoran Janković, je pokazala anketa, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla agencija Ninamedia. Aktualnemu županu prestolnice bi svoj glas zaupalo 56,1 odstotka anketirancev, najbližjemu zasledovalcu, kandidatu SDS Anžetu Logarju, pa 18,4 odstotka vprašanih. Daleč za Jankovićem in Logarjem je z 2,1 odstotka podpore kandidat Levice Milan Jakopovič. Kandidata SD Marka Koprivca bi obkrožilo 1,3 odstotka, Dragana Matića iz SMC pa odstotek anketirancev. Vsi drugi županski kandidati bi zbrali manj kot odstotek glasov.


Skoraj petina (19,7 odstotka) tistih, ki so napovedali, da se bodo prihodnjo nedeljo udeležili volitev, še ne ve, koga bi obkrožili.

V Mariboru drugi krog

Mariboru se na nedeljskih županskih volitvah skoraj zagotovo obeta drugi krog, v katerem se bosta najverjetneje pomerila kandidat NLS, SDS in SLS Franc Kangler ter kandidat SMC Saša Arsenovič, kaže objavljena anketa, ki jo je za Večer na vzorcu 458 vprašanih opravila Ninamedia. V primerjavi s prvo Kangler izgublja, Arsenovič pa pridobiva.

Mariborski županski kandidat Saša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent, Delo
Mariborski županski kandidat Saša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent, Delo

Kanglerju bi glede na anketo svoj glas namenilo 23,4 odstotka volivcev, pet odstotkov manj kot ob prvi anketi ob začetku uradne predvolilne kampanje, za Arsenoviča pa bi zdaj glasovalo 23 odstotkov vprašanih, dobra dva odstotka več kot pred tremi tedni. Na tretje mesto se je sicer prebil aktualni župan Andrej Fištravec, ki kandidira s podporo občanov, a je s sedmimi odstotki daleč od možnosti za uvrstitev v drugi krog.

Mariborski županski kandidat Franc Kangler. FOTO: Tadej Regent, Delo
Mariborski županski kandidat Franc Kangler. FOTO: Tadej Regent, Delo

V drugem krogu naj bi po javnomnenjski anketi največ glasov dobil Arsenovič, ki bi Kanglerja premagal z 42 odstotki glasov proti 36.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije