WASHINGTON POST

Ameriški hvalospev Sloveniji

Novinar enega večjih časopisov na svetu je navdušen nad Slovenijo. Najbolj sta mu bili všeč Velika planina in hrana, ki jo pokusil pri planšarjih.
Fotografija: Velika Planina je povsem navdušila ameriškega novinarja Washington Posta. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Velika Planina je povsem navdušila ameriškega novinarja Washington Posta. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Turkizno Blejsko jezero vas bo navdušilo. Tako kot vse, ki ga obiščejo,« je le ena izmed hvalnic, zapisanih v članku o Sloveniji v legendarnem časopisu The Washington Post. Seveda pri Bledu niso pozabili omeniti cerkvice na otočku, Blejskega gradu in blejske kremne rezine. A so bili tudi oni, tako kot številni turisti, vključno s slovenskimi, ki obiščejo ta biser, kritični do prevelikega števila turistov ob Blejskem jezeru in pomanjkanja parkirišč.

Se še spomnite, koliko prahu je zaradi poziva Slovencem, naj poleti ne hodijo na Bled, dvignil blejski župan? Blejci zadeve še vedno niso začeli reševati bolj celostno, čeprav so od takrat minila že leta, turistov pa ni manj, ampak še več.

Ameriški novinar bralcem svetuje, naj se v Sloveniji, ki je po njegovem mnenju po krivici spregledana turistična destinacija v osrednji Evropi, odpravijo v tiste kraje, ki niso na seznamu must see. Njega je najbolj navdušila Velika planina, tako narava in izjemni razgledi kot tudi hrana – omenja sir trnič in žgance, ki jih je mogoče tam pokusiti, in to neposredno pri planšarjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije