NEURJE

Adijo, pamet, kaj veter dela z letali (VIDEO in FOTO)

Ustavljena letalski in pomorski promet, veliko težav na cestah.
Fotografija: Letala so imela veliko težav pri pristajanju. FOTO: zaslonska slika
Odpri galerijo
Letala so imela veliko težav pri pristajanju. FOTO: zaslonska slika

Orkan Ciara, ki je z vso močjo udaril na britanski otok, že vso nedeljo povzroča veliko težav. Poimenovali so ga kar nevihta stoletja, sunki vetra dosegajo okoli 145 km/uro. Meteorologi v Veliki Britaniji svarijo pred nevarnim vetrom, izpadi elektrike in prizemljenih letalih. Izdali so najvišjo stopnjo opozorila, saj je orkan po njihovem življenjsko ogrožajoč.

Poleg vetra je tudi količina padavin taka, da je na Otoku ne pomnijo. Zaradi tega so zaprli celo del avtoceste pri Cambridgeshiru, podobe obmorskih mest so zastrašujoče, saj valovi segajo prek svetilnikov. Podobno je na severni obali Francije. 
Veter na francoski obali. FOTO: Reuters
Veter na francoski obali. FOTO: Reuters


Odpovedali so okoli 200 poletov, posnetki letal, kako se »borijo« z vetrom na letališču Heathrow, pa so srhljivi. Odpovedali so tudi športne dogodke, med drugim tekmo med Man Cityjem in West Hamom. Železniška podjetja pozivajo potnike, naj ne potujejo.

Poleg tega v Veliki Britaniji v ponedeljek in torek pričakujejo pošiljko snega (do 15 cm).



Na meji s Škotsko je močan veter porušil celotno steno hotela Sonia's Bistro, del stavbe se je zvalil v reko Teviot. Nekdo je na posnetek ujel trenutek zrušitve ter deročo reko, ki poplavlja mesto Hawick. K sreči takrat nikogar ni bilo v stavbi, zato ni žrtev ali poškodovanih. 


Tudi v Sloveniji so vremenoslovci izdali opozorilo zaradi močnega vetra

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije