DOBRODELNEŽ

44 let brezplačno zdravi revne

Dobrosrčni doktor Rao pomagal več kot dvema milijonoma Indijcev. Nekateri člani osebja ambulante so njegovi bivši pacienti.
Fotografija: Z ekipo zdravnikov in sester pomaga revežem.
Odpri galerijo
Z ekipo zdravnikov in sester pomaga revežem.

Dolgih 44 let vodi dobrotnik dr. Ramana Rao v Bangaloru v Indiji brezplačno kliniko za reveže. Vsako nedeljo vse od leta 1974 odpre vrata ambulante in ponuja zdravstveno oskrbo obubožanim. Sprva je k njemu prihajala le peščica, danes pa oskrbi med 700 in 1200 bolnikov na dan. Tako veliko jih seveda ne bi zmogel oskrbeti sam, pomaga mu ekipa 35 ljudi, tudi njegova žena in dva sinova, ki sta prav tako zdravnika. Svoje znanje prispeva 10 zobozdravnikov, šest medicinskih sester in dermatolog. Nekateri člani osebja so njegovi bivši pacienti.

»Sem sem prišel pred osmimi leti z mamo. Kmalu sem postal prostovoljec, ker je prizor name naredil močan vtis in sem si želel pomagati,« je povedal prostovoljec Baba Jan.

Seveda je oskrba toliko ljudi zelo draga, četudi zdravniki delajo brezplačno. V zadnjem obdobju se je močno povečala cena zdravil, a se dr. Rao ni vdal, čeprav je že večkrat kazalo, da ne bo več zdržal finančnih pritiskov. Njegova klinika pridobiva sredstva s pomočjo donacij na spletni strani Milaap. Ves denar porabijo za nakup zdravil, injekcij in inhalatorjev. Od odprtja pred štirimi desetletji so brezplačno oskrbeli več kot dva milijona ljudi. »Za poklic zdravnika sem se odločil iz enega samega razloga: da bi lahko služil skupnosti,« je povedal dr. Rao. »Nedeljska vaška klinika je namenjena ljudem, ki nimajo sredstev ali dostopa do javnega zdravstvenega sistema.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije