PODKUPNINA

11-letnica podkupovala vlado

Objavljeno 22. maj 2019 16.01 | Posodobljeno 22. maj 2019 16.01 | Piše: A. P.

Novozelandka si je zaželela raziskavo zmajev. Prošnjo premierki je podkrepila s tremi evri.

Ardernova si je vzela čas za deklico.
WELLINGTON – Premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern je zavrnila podkupnino 11-letne deklice, ki je prosila vlado, naj izvede raziskavo zmajev. Deklica po imenu Victoria naj bi si želela telekinetske moči, da bi lahko postala trenerka zmajev. To je razkrila v pismu in mu priložila slabe tri evre gotovine.

image
Ardernova si je vzela čas za deklico.
Ardernova ji je odgovorila s pojasnilom, da trenutno njihova pozornost ni usmerjena v zmaje. Je pa pismu lastnoročno pripisala, da bo kljub temu pozorna na te zmaje. Prav tako jo je zanimalo, ali ti zmaji nosijo oblačila.

image
Pismo je zašlo na splet. FOTO: Fb
Pisemska korespondenca se je razkrila na spletni strani reddit, pisma je objavila Victorijina starejša sestra. Oglasil se je njen brat, ki je povedal, da je začela verjeti v telepatijo in podobne stvari, potem ko je gledala znanstvenofantastično nadaljevanko Stranger Things.

30. aprila je poslala pismo.

Pozneje je tudi Ardernova potrdila, da je pismo, ki je bilo poslano 30. aprila, resnično. V njem se ji je zahvalila, da jim je pisala. »Zelo so nas zanimali tvoji predlogi o jasnovidnosti in zmajih, a na žalost trenutno ne izvajamo dela na nobenem izmed teh dveh področij. Zaradi tega ti vračam denar za podkupnino in ti želim veliko sreče v iskanju telekineze, telepatije in zmajev.«
Deli s prijatelji