Cirkus se je prelevil v safari

Madžarski cirkus je znova odprl vrata, a v drugačni obliki. Safari je že odprl vrata, obiskovalci navdušeni.
Fotografija: Pogrešale so človeško družbo. FOTOgrafiji: Reuters
Odpri galerijo
Pogrešale so človeško družbo. FOTOgrafiji: Reuters

Epidemija je ohromila številne panoge in podjetja; mnogi poslovneži so tako že zaprli svoja vrata, drugi se še borijo za preživetje, a so zato morali številne odpustiti, spet tretji, tisti najiznajdljivejši in najsrečnejši, pa so spremenili svoje poslanstvo in ponudili drugo storitev.
Živali so povsem krotke in nežne.
Živali so povsem krotke in nežne.

Tako tudi Jozsef Richter, lastnik madžarskega cirkusa, ki se je domislil novega načina, kako ljudstvo očarati s svojimi živalskimi varovanci, poroča Reuters.
 

Najbolj priteguje zosel


Odprl je safari, ki je ne le zanimiv in poučen, temveč ustreza tudi vsem varnostnim predpisom za preprečevanje okužb z novim koronavirusom. Obiskovalci se po parku, ki se zdaj imenuje Szada Safari, prevažajo v avtomobilih; izstopiti ne smejo oziroma to lahko storijo le za nakup vstopnic in uživanje v skromni turistični ponudbi parka ob vhodu, seveda po razkuževanju in z masko, dovoljeno pa je hranjenje in božanje nekaterih živali.


Kot pove Richter, so številne že zelo pogrešale družbo človeških občudovalcev, ki zanje vedno najdejo prijazno besedo in zelenjavni priboljšek. In res so prvi gostje že navdušeno poročali o nadvse udomačenih in krotkih varovancih, predvsem kamelah, žirafah in slonih, ki se radi povsem približajo vozilom in pozdravijo potnike, prava atrakcija pa je t. i. zonkey ali zosel, križanec med zebro in oslom.


Približno sto živali zdaj zabava obiskovalce safarija, ki leži le nekaj kilometrov iz Budimpešte, Richter upa, da jim bo novi projekt pomagal preživeti in počakati na boljše čase. »Nismo se želeli zanašati na dobrodelne organizacije ali državno pomoč, tako je veliko bolje, saj delamo in ohranjamo stik z ljudmi,« je še povedal Richter. Vstopnina za odrasle znaša nekaj manj kot šest evrov, za otroke pa dobre štiri. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije