STROGI UKREPI

Če bo športnik na olimpijskih igrah v Pekingu imel prometno nesrečo, mu ne bodo smeli pomagati

Kitajske oblasti si prizadevajo za vzpostavitev mehurčka, v katerem bi bili tuji udeleženci tekmovanj popolnoma ločeni od prebivalcev.
Fotografija: Športnike v Pekingu čakajo strogi ukrepi. FOTO: Tingshu Wang, Reuters
Odpri galerijo
Športnike v Pekingu čakajo strogi ukrepi. FOTO: Tingshu Wang, Reuters

V strahu pred širjenjem okužb med olimpijskimi igrami so oblasti v Pekingu sprejele številne omejitve. Ena zadnjih se nanaša na prometno varnost: če bo med igrami v prometno nesrečo vpleteno vozilo z olimpijskimi udeleženci, domačinom odsvetujejo pomoč.

Priporočilo pekinškega prometnega urada se glasi: če pride do nesreče, v kateri je udeleženo vozilo z olimpijci, se ne približujte, ohranite razdaljo, ne prihajajte v stik z vpletenimi in počakajte na profesionalno pomoč.

Tudi takšno navodilo naj bi bilo del strogih ukrepov v kitajski prestolnici, kjer v strahu pred širjenjem zadnje različice virusa sprejemajo tudi zelo omejevalne poteze. To prometno navodilo tako sodi v sklop popolne ločenosti domačinov in obiskovalcev iz tujine. Kitajske oblasti si sicer prizadevajo za vzpostavitev mehurčka, v katerem bi bili tuji udeleženci tekmovanj popolnoma ločeni od prebivalcev, ki ne bodo imeli neposrednega stika z igrami.

Olimpijski gostje, tekmovalci, funkcionarji in novinarji bodo tako lahko uporabljali le točno določene namenske prevoze in se gibali le v omejenih okoljih tekmovališč ter uradnih hotelov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije