VELIKA DRUŽINA

Britanka noseča z 22. otrokom

Radfordovi so največja družina na Otoku. Pred 15 leti so kupili hišo z desetimi spalnicami.
Fotografija: Družina se pogosto pojavlja v televizijskih oddajah.
Odpri galerijo
Družina se pogosto pojavlja v televizijskih oddajah.

LONDON – Radfordovi veljajo za največjo britansko družino in kmalu se bo povečala za še enega člana. Čeprav sta Sue in Noel lani po rojstvu zadnjega otroka dejala, da imata dovolj, sta si medtem očitno premislila. Najmlajši Radford se bo predvidoma rodil aprila, 44-letna Sue pa upa, da bo deček. »Lepo bi bilo imeti 11 deklic in 11 dečkov,« je dejala Britanka, ki je vse svoje življenje posvetila skrbi za družino in vzgoji otrok.
Dvaindvajseti otrok se bo rodil predvidoma aprila.
Dvaindvajseti otrok se bo rodil predvidoma aprila.

Radfordovi dobijo okrog 800 evrov otroških dodatkov na mesec, sicer pa jih s svojo pekarno preživlja v glavnem Noel, po svojih močeh pa pomagajo tudi starejši otroci, ki so že odrasli in imajo svoje službe, čeprav vsi, razen najstarejših dveh, še vedno živijo doma. S 30 leti je najstarejši Chris, 25 let šteje Sophie, ki ima že tri otroke, Chloe je stara 23, Jack 22, Daniel pa 20 let. Novembra lani se jim je pridružila najmlajša članica Bonnie Raye.


Družina pogosto gostuje v različnih televizijskih oddajah, saj ljudje težko verjamejo, da jim uspe preživeti zgolj z otroškimi dodatki, nekaj socialne podpore ter prihodki iz družinske pekarne. Poleg tega jim je leta 2004 uspelo za okrog 250.000 evrov kupiti hišo z desetimi spalnicami, saj bi v manjši težko preživeli. Na teden družina zapravi skoraj 400 evrov za hrano, če si zaželijo obiskati restavracijo, pa jih to stane najmanj 180 evrov. Prav tako vsak večer tri ure namenijo čiščenju in pospravljanju, da je hiša v zglednem stanju, Sue pa vsak dan opere še 18 kilogramov perila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije