SANKCIJE ZA PUTINOVE PODPORNIKE

Britanci Romanu Abramoviču zamrznili premoženje

Sedmim ruskim oligarhom so zaplenili premoženje.
Fotografija: Abramoviču so prepovedali osebne in poslovne transakcije. FOTO: John Sibley Action Images Via Reuters
Odpri galerijo
Abramoviču so prepovedali osebne in poslovne transakcije. FOTO: John Sibley Action Images Via Reuters

Velika Britanija je zamrznila premoženje sedmim ruskim oligarhom. Med njimi je tudi milijarder in lastnik angleškega nogometnega kluba Chelsea Roman Abramovič. Britanske oblasti so pojasnile, da so mu prepovedale osebne in poslovne transakcije znotraj Velike Britanije, kar pomeni, da prodaja nogometnega kluba pade v vodo.

Abramovič pa ni edini, ki ga je doletela zamrznitev premoženja zaradi ruskega napada na Ukrajino. Enake sankcije so doletele še Igorja SečinaOlega DeripaskoDmitrija LebedevaAndreja KostinaAlekseja Millerja in Nikolaja Tokareva, poroča DailyMail.

Britanski premier Boris Johnson je dejal, da ne more biti varnega mesta za tiste, ki podpirajo Putinov napad na Ukrajino. Sankcije so po njegovem izraz podpore ukrajinskim prebivalcem. Napovedal je, da bodo neusmiljeni do tistih, ki podpirajo ubijanje civilistov, uničevanje bolnišnic in nezakonito zasedbo suverenih zaveznikov. »Današnje sankcije še enkrat kažejo na to, da oligarhi in kleptokrati nimajo mest v naši ekonomiji in družbi. S svojimi tesnimi povezavami s Putinom podpirajo njegovo agresijo. Kri Ukrajincev je na njihovih rokah in morali bi se sramovati,« je dejala ministrica za zunanje zadeve Liz Truss.

Po nekaterih ocenah je Velika Britanija ruskim oligarhom skupno zamrznila 15 milijard funtov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije