(NE)SREČNI DOBITNIK

Brez strehe nad glavo je zadel na lotu, toda dobitka ne more dvigniti

Alžirskemu migrantu bi denar prišel nadvse prav.
Fotografija: Spraskal je dobitno srečko. FOTO: Lightfieldstudios Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Spraskal je dobitno srečko. FOTO: Lightfieldstudios Getty Images/istockphoto

Pred nekaj tedni bi se lahko življenje alžirskega migranta v Belgiji obrnilo za 180 stopinj. Kupil je namreč dobitno srečko za 250.000 evrov. Z denarjem bi lahko rešil mnoga življenjska vprašanja, toda ... Dobitka ne more dvigniti, saj v Belgiji nima urejenih dokumentov. »Tega res nisem pričakoval. Nekoč sem z njo osvojil pet evrov. Drugič 10. Nato pa ... Ta količina denarja je zares neverjetna. Bil sem presrečen in nisem mogel verjeti,« je Alžirec povedal lokalnim medijem. V Belgijo je pred dvema mesecema pripotoval preko Španije in Francije. »Želim si delati tukaj v Bruslju. Rad bi odprl svojo trgovino. Tukaj se dobro živi.« Z denarjem bi si najprej kupil stanovanje, trenutno namreč sploh nima strehe nad glavo.

Po dobitek poslal prijatelja

Odkar je znano, da je bila srečka dobitna, so se z njo na državni loteriji pojavili že trije različni ljudje. Policija jih je prijela zaradi suma, da so srečko ukradli. Toda resnični dobitnik je pojasnil, da jo je sam dal svojemu prijatelju, da bi zanj dvignil denar. »Ima urejene dokumente, saj je rojen v Franciji. Zato sem ga prosil, da prevzame denar namesto mene,« je priznal, policija pa je osumljence za tem izpustila. Zdaj je Alžirec najel odvetnika, ki mu bo skušal pomagati. Ta je povedal, da so prek varnostnih kamer že lahko potrdili, da je on kupil srečko. »Toda do denarja vseeno ne bo enostavno priti,« je dejal.

Državna loterija z izplačilom še čaka. Zahteva odprt račun na banki. A tega brez dokumentov ne more odpreti. Tako zdaj čakajo kakšen njegov alžirski dokument, ki bi potrdil, da gre za pravega človeka. Dokler se zapleti ne reši, srečka ostaja na policiji ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije