TWITTER

Brez milosti: Če Trump izgubi volitve, bo ob vse privilegije na twitterju

Donald Trump bi januarja poleg predsedniškega stolčka lahko izgubil še mnogo več.
Fotografija: FOTO: Carlos Barria, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Carlos Barria, Reuters

Po pisanju Guardiana je družbeno omrežje Twitter potrdilo, da v primeru, če bo zdajšnji ameriški predsednik Donald Trump januarja zapustil Belo hišo, kar je vse bolj verjetno, bo ostal brez posebnega privilegija »oseba javnega pomena«. To družbeno omrežje namreč ščiti posamezne javne osebe, ki imajo več kot 250.000 sledilcev, tako da jih ne kaznuje, če kršijo pravila, ki sicer veljajo za običajne uporabnike.

Trumpu so v zadnjih tednih skrili 12 objav, ne pa tudi blokirali, kot bi jih sicer, če ne bi bil zaščiten. Twitter namreč blokira lažne ali zavajajoče objave, ki bi lahko povzročile škodo. Trump je v zadnjih dneh objavil domnevno lažne objave o kršitvah volilnega procesa na ameriških volitvah.

Po pisanju Guardiana za nekdanje državnike veljajo enaka pravila kot za običajne uporabnike. Če bo Trump poraženec volitev, bo moral ali nekoliko ublažiti svojo retoriko ali pa se soočiti z izgubo zanj zelo pomembne platforme twitter.

Tako Facebook kot Twitter sta poostrila nadzor nad objavljanjem zavajajočih informacij, predvsem zaradi predsedniških volitev v ZDA in ponovnega zaostrovanja pandemije. Med drugim sta odstranila več objav predsednika Trumpa, ki je tudi po tem, ko se je sam okužil z novim koronavirusom, pripravljal množične predvolilne shode, na katerih mask skorajda niso nosili.


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije