NIČ VEČ ZASTONJ

Branjevka zaračunava selfieje

Turisti bi najraje samo brezplačno okušali ponudbo in se fotografirali. Kmetici iz Zadra je prekipelo: za slikanje hoče 5 evrov.
Fotografija: Sita je turistov in njihovih selfiejev! FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sita je turistov in njihovih selfiejev! FOTO: Facebook

SPLIT – Turistov si neizmerno želimo, saj vendarle pomembno prispevajo v blagajno, a vendarle se nekateri s to politiko ne strinjajo. Sploh ko se vsak dan srečujejo s skopuhi, ki bi vse okušali, tipali, si neskončno dolgo ogledovali, čeprav je za njimi že dolga vrsta, in o vsem povprašali, ko pa napoči čas, da odprejo denarnico, se z lažnivim nasmeškom zahvalijo in krenejo dalje. Novim žrtvam naproti.

S takšnimi turisti ne bomo niti preživeli, kaj šele obogateli, so jezni tudi prodajalci na znameniti splitski tržnici: nekateri bi kupili samo pest češenj, morda eno breskev, samo dva paradižnika ... Še najraje pa bi samo poskusili kakšno figo pa dve marelici! »Preden kar koli izberejo, vse prešlatajo, potem pa ti postavijo kopico nesmiselnih in neumnih vprašanj, tako da se nimamo časa posvetiti strankam, ki si res želijo pri nas opraviti pošten nakup!« so besni branjevke in branjevci, no, ena od njih se je sklenila zastonjkarjem postaviti po robu.
Če se jim meša ob pogledu na bučke, kdo ve, kako je v ribarnici ... FOTO: Guliver/Getty Images
Če se jim meša ob pogledu na bučke, kdo ve, kako je v ribarnici ... FOTO: Guliver/Getty Images

Gospa, ki se iz Zadra redno vozi prodajat svoje dobrote z vrta v eno glavnih turističnih prizorišč, je dolgo držala jezik za zobmi in prijazno stregla še tako napornim in skopim obiskovalcem, ob letošnji invaziji turistov z mobilnimi telefoni pa ji je prekipelo. Poziranja in nasmihanja pred amaterskimi objektivi ima dovolj, tako tudi njene bučke in jajčevci, zato je ob stojnico postavila napis: Fotografiranje 5 evrov!

Nastopila je že na toliko selfiejih in njena sadno-zelenjavna ponudba je že tolikokrat obkrožila svet in preplavila omrežja, da je zares napočil čas, da si izplača honorar, je sklenila. In kakšen je odziv? Turisti so osupli, po večini hodijo mimo, drugi ji, spet, zastavijo kopico vprašanj, zakaj je potreben takšen napis in kakšno je ozadje njene odločitve ... Nekateri domačini ji očitajo neetično ravnanje, tržna inšpekcija se menda še ni oglasila, spet drugi pa ji z razumevanjem ploskajo in razmišljajo, da bi svojo stojnico in ponudbo tudi sami dodelali na podoben način. Ali ji je kdo že plačal za sebek z bučko, ni znano. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije