Boris Johnson: Zdravnikom in sestram dolgujem življenje

Britanski predsednik vlade je bil zaradi okužbe s koronavirusom na intenzivnem oddelku, zdaj pa so ga odpustili iz bolnišnice.
Fotografija: Boris Johnson. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Boris Johnson. FOTO: Reuters

Zaradi okužbe s koronavirusom je življenje britanskega predsednika vlade Borisa Johnsona viselo na nitki. Kot so britanskim medijem razkrili njegovi prijatelji, je bil povsem blizu smrti. Johnson je dejal, da svoje življenje dolguje zdravnikom in sestram na oddelku londonske bolnišnice St. Thomas. »Ne morem se jim dovolj zahvaliti.«

Johnsona so v bolnišnico sprejeli minulo nedeljo, ko se je po 10 dneh bolezni njegovo stanje močno poslabšalo. Menda je bilo že tako resno, da so v njegovem kabinetu celo pozvali, naj ljudje molijo zanj. Tri dni so ga zdravili na intenzivnem oddelku, v četrtek pa so ga premestili na navaden oddelek. Med bivanjem v bolnišnici je bil deležen pisem podpore, optimizem pa mu je vlivala tudi zaročenka, ki mu je poslala posnetke njunega še ne rojenega otroka. 

Notranja ministrica Priti Patel je na včerajšnji novinarski konferenci dejala, da je za Veliko Britanijo ključnega pomena, da premier ozdravi. »Zdaj potrebuje čas in počitek, da si povsem opomore.«

Velika Britanija ima nekaj manj kot 71.000 potrjenih okužb s koronavirusom in nekaj manj kot 9000 žrtev. V petek je umrlo kar 980 oseb. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije