WHO UGOTAVLJA

Bolnišnica Al Šifa je cona smrti, ob vhodu v poslopje našli množični grob

V največji bolnišnici v Gazi je še okoli 300 pacientov in 25 zdravstvenih delavcev.
Fotografija: Sorodniki ubitih Palestincev v bolnišnici Nasser. FOTO: Mohammed Salem, Reuters
Odpri galerijo
Sorodniki ubitih Palestincev v bolnišnici Nasser. FOTO: Mohammed Salem, Reuters

Bolnišnica Al Šifa v Gazi je »cona smrti«, so danes sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Delegacija WHO in drugih predstavnikov ZN je pred tem obiskala največjo bolnišnico v Gazi, ki so jo napadle izraelske sile. Kot še poroča francoska tiskovna agencija AFP, so ob vhodu v poslopje našli množični grob.

WHO načrtuje »takojšnjo evakuacijo preostalih pacientov, osebja in njihovih družin«, so sporočili z organizacije. V največji bolnišnici v Gazi je še okoli 300 pacientov in 25 zdravstvenih delavcev.

Nevzdržne razmere

Ob tem so v WHO opozorili, da so tudi v ostalih zdravstvenih ustanovah v Gazi razmere nevzdržne. Pozvali so k »takojšnji prekinitvi ognja zaradi skrajnega trpljenja ljudi v Gazi«.

V soboto je bolnišnico peš zapustilo več sto bolnih, ranjenih in članov medicinskega osebja. Ob tem je bilo v bližini kompleksa bolnišnice slišati močne eksplozije, dodaja AFP. Direktor bolnišnice je v soboto zjutraj sporočil, da je izraelska vojska odredila popolno evakuacijo bolnišnice. Vojska je sicer kasneje to zanikala in zatrdila, da je ugodila zahtevi direktorja.

Izrael trdi, da je bil v bolnišnici poveljniški center skrajne palestinske skupine Hamas, kar slednja zanika. Izraelske sile v zadnjih dneh še širijo operacije za uničenje Hamasa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije