NEZEMLJANI

Bolj kot nezemljanov se bojijo zemljanov

V ZDA še vedno razpravljajo o skrivnostnih predmetih, ki so jih videli vojaški piloti. Rusi so jih enkrat že presenetili.
Fotografija: Od leta 1969 ni bilo projekta, ki bi preučeval neznane leteče predmete. FOTO: getty Images
Odpri galerijo
Od leta 1969 ni bilo projekta, ki bi preučeval neznane leteče predmete. FOTO: getty Images

Bill Nleson, administrator pri ameriški upravi za letalstvo in vesolje (Nasa), se je pred dnevi udeležil pogovora na univerzi v Virginiji, ki ga je vodil senator Larry Sabato.

Bill Nelson je govoril s piloti, ki so videli skrivnostne predmete. FOTO: Alexander Drago/Reuters
Bill Nelson je govoril s piloti, ki so videli skrivnostne predmete. FOTO: Alexander Drago/Reuters
Govorila sta o brezpilotnih letalih, ki postajajo vedno bolj priljubljena pa tudi vedno bolj pomembna za izvajanje različnih nalog. Ogniti se seveda nista mogla niti razpravi o možnosti življenja zunaj našega planeta ter verjetnosti, da bi nas obiskovala bitja z drugih planetov. »Govoril sem z več piloti ameriške vojne mornarice, ki so videli kaj nenavadnega, proti tem rečem se je usmeril tudi njihov radar. Rečem lahko le to, da upam, da nasprotniki Združenih držav Amerike nimajo na voljo takšne tehnologije,« je dejal Nelson. Govoril je seveda o izkušnjah več vojaških pilotov, ki so bili priča nenavadnim letečim predmetom, o katerih smo že pisali.

Senator Marco Rubio bi raje videl, da bi nas obiskovali nezemljani, kot da so nasprotniki ZDA tehnološko močno napredovali. FOTO: Drew Angerer/Reuters
Senator Marco Rubio bi raje videl, da bi nas obiskovali nezemljani, kot da so nasprotniki ZDA tehnološko močno napredovali. FOTO: Drew Angerer/Reuters
Čeprav jih ni malo, ki menijo, da je šlo za neznane leteče predmete obiskovalcev iz vesolja, kar je mnoge prestrašilo, pa Nelson pravi, da je zanj veliko bolj grozljiva možnost ta, da so ti napredni in nikoli prej videni predmeti nastali na Zemlji, izpod rok nasprotnikov ZDA.

Enako meni tudi senator Marco Rubio, ki bi mu prav tako bilo ljubše, da bi nas obiskovali nezemljani, kot da bi denimo Rusija in Kitajska tako zelo tehnološko napredovali, da bi bili zmožni izdelati katero od plovil, ki so jih videli piloti. Oba njuna komentarja pa močno spominjata na začetek vesoljske tekme med ZDA in Sovjetsko zvezo, ko so slednji presenetili, če ne že kar šokirali Američane z izstrelitvijo Sputnika I.

Zanimivo je tudi mnenje Avril Haines, direktorice Nacionalne obveščevalne službe, ki ima nadzor nad vsemi 16 obveščevalnimi agencijami v ZDA. O tem je govorila na nedavnem forumu o prihodnosti človeka v vesolju. Sama sicer ne izključuje nobene možnosti, torej da so nenavadni leteči predmeti nastali na Zemlji ali kje drugje v vesolju.

Dodala je, da v Ameriki močno primanjkuje organizacij, ki bi zbirale in preučevale poročanja o tovrstnih videnjih, zato je temu primerno pomanjkljivo tudi znanje o njih. Zadnji uradni program, ki se je v Ameriki ukvarjal s preučevanjem neznanih letečih predmetov, je bil projekt Modra knjiga, ki pa so ga ukinili decembra leta 1969. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije