POSLEDNJE SPOROČILO

Boj s koronavirusom: sestri sporočil, da jo ima rad, in umrl

V bolnišnici, kjer zaščitne opreme kronično primanjkuje, zdravstveno osebje improvizira in zaščitno opremo izdeluje celo iz vreč za odpadke.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Istock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Istock

V torek je v newyorški bolnišnici umrl zdravstveni tehnik, ki se je okužil s koronavirusom. Spletni portal Business Insider piše, da je bil zaposlen v bolnišnici Mount Sinai, delal pa naj bi s pacienti, okuženimi s smrtonosnim virusom. Da je okužen tudi sam, je izvedel pred kakšnima dvema tednoma.

V omenjeni bolnišnici se zaposleni soočajo z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme. Pomanjkanje je tako veliko, da zdravstveno osebje improvizira in zaščitne obleke izdeluje celo iz vreč za odpadke.

Kious Kelly je bil star 48 let, ko ga je covid-19 odpeljal s tega sveta. Njegova sestra je potrdila njegovo smrt in da je bil pred tem na oddelku za intenzivno nego. Pokojni naj bi mislil, da njegovo zdravstveno stanje ni resno. Zadnje sporočilo, ki ga je poslal sestri, je bilo: »Ne morem govoriti, ker se davim in ne morem dihati. Rad te mam. Grem nazaj spat.« Sestra mu je na to odgovorila, da molijo zanj. Brata, ki je bil v mladih letih hud astmatik, ni več slišala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije