PRISEBNO RAVNALA

Bodoča študentka medicine rešila življenje

Med tekmo je na vratu možakarja opazila nevarno znamenje. Tolkla je po stekleni pregradi, da mu je pokazala sporočilo.
Fotografija: Pomembno opozorilo je pokazala Hamiltonu. FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Pomembno opozorilo je pokazala Hamiltonu. FOTOGRAFIJI: Twitter

Ne bo zdravnica le po poklicu, ampak tudi po srcu, to je jasno: Nadia Popovici, strastna ljubiteljica hokeja, je med sedenjem tik za gostujočo klopjo ob ledeni ploskvi opazila nenavadno znamenje na vratu pomočnika kanadske ekipe Briana Reda Hamiltona in mu s hitrim ukrepanjem rešila življenje.

Sporočilo mu ni dalo miru

Bodoča študentka medicine iz Seattla, ki je kot prostovoljka večkrat delala na onkološkem oddelku domače bolnišnice, je ob sumljivem znamenju spisala sporočilo na svoj telefon, začela tolči po zaščitni stekleni pregradi in Hamiltonu, ki se je presenečen ozrl, pokazala besedilo.

»Znamenje na vašem vratu je morda maligna tvorba, prosim, obiščite zdravnika!« Hamilton je šokiran le odmahnil z roko, se nasmehnil in dekletu zgolj pokimal, češ, ne skrbi, vse je v redu. A po tekmi, v kateri sta se spopadli ekipi Vancouver Canucks in Seattle Kraken, mu opozorilo vidno zaskrbljenega dekleta ni dalo miru, zato se je vendarle odločil za pregled. Da gre za maligni melanom, je preiskava kmalu potrdila, znamenje pa so Hamiltonu takoj odstranili in mu rešili življenje.

Hokejist seveda ni pozabil na dekle, ki je kot po čudežu usodnega oktobrskega večera sedela za njim, zato je prek družabnega omrežja objavil sporočilo: »Poskušam najti zelo posebno osebo in prosim za pomoč. Ženski, ki jo iščem, želim sporočiti, da mi je spremenila življenje, in se ji zahvaliti. Nikoli ne bom pozabil tistega večera in sporočila, ki si mi ga pokazala na telefonu, saj sta tako meni kot moji družini spremenila življenje. Tvoj instinkt je bil pravi, znamenje na mojem vratu je bil maligni melanom in zaradi tvoje vztrajnosti in hitrega ukrepanja zdravnikov nevarnosti ni več,« je zapisal Hamilton.

Sporočilo je opazila Nadjina mama in odgovorila, da bo hči presrečna ob dobri novici in da se bo udeležila prihodnje hokejske tekme, saj je imetnica sezonske vstopnice. Hamilton in Nadia sta se na prvi dan novega leta tako znova srečala, obe hokejski ekipi pa sta bodoči študentki podarili znesek 10.000 dolarjev ali 8800 evrov in ji tako prispevali za šolnino na medicinski fakulteti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije