NENAVADNA ODDAJA

Bodo svoji domači živali prizanesli?

Kandidatov za nov resničnostni šov ne manjka. Po treh tednih bodo lahko za obrok dobili žival, za katero so skrbeli.
Fotografija: Tri tedne bodo skrbeli za svojo domačo žival, potem pa ...
Odpri galerijo
Tri tedne bodo skrbeli za svojo domačo žival, potem pa ...

Marsikdaj je težko ostati mesojedec, kar bodo še kako občutili udeleženci novega resničnostnega šova na britanskem televizijskem kanalu Channel 4 prihodnje leto. Gre bolj za družbeni eksperiment kot vsebino za sprostitev gledalcev, se strinja večina prvih mnenj, kandidatov za sodelovanje pa menda ne manjka.

Bodo pojedli ljubljenčka?

Obrok ali hišni ljubljenček?
Obrok ali hišni ljubljenček?
V šovu sodelujejo in tekmujejo štiri družine, ki imajo na krožniku večino dni v tednu meso. Tako bo tudi tri tedne pred kamerami, a se bodo morali pri tem družiti z živaljo, ki jo nameravajo pojesti. Ali se bodo odločili, da ji prizanesejo in se odpovedo mesnemu obroku, je glavno vprašanje šova. Ena družina bo za ljubljenca sprejela kokoš, druga jagenjčka, tretja pujska in četrta tele, domača žival pa bo nenehno ob njih, od jutra do večera. Zanjo bodo morali zgledno skrbeti, jo hraniti in negovati, se z njo sprehajati, družine pa bodo med snemanjem opravile tudi številne zanimive ekskurzije po britanskem podeželju in se podučile o živinoreji, vplivu te na podnebje in okolje, predelavi mesa in posledicah takšnega življenjskega sloga za zdravje.

Po treh tednih bodo morali odgovoriti na ključno vprašanje: ali bodo žival, za katero so zgledno skrbeli, zaklali in iz nje pripravili obrok ali se je bodo usmilili in ji omogočili nadaljnje življenje. In morda sprejeli korenito spremembo glede svojega prehranjevanja ter se odločili za takšno, prijaznejše do narave, ugibajo producentje, ki upajo, da bo njihova oddaja postala licenčna in da bodo format prevzeli v več državah zahodnega sveta. Ustvarjalci šova poudarjajo, da tekmovalcev ne bodo nagovarjali k vegetarijanstvu ali veganstvu, ampak upajo, da bodo vsaj zmanjšali količino zaužitega mesa in se poučili o različnih vidikih varovanja okolja. Bi bili tudi vi primeren kandidat?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije