NAPAD NA OBMOČJE 51

Bo tako dokazal, da so vesoljci med nami? V strahu tudi ameriška vojska

Na facebooku organizirajo 'Napad na območje 51 – ne morejo nas ustaviti', za katerega se zanima dva milijona ljudi.
Fotografija: Prihajajo. Ljudje so napovedali množičen prihod na območje 51. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Prihajajo. Ljudje so napovedali množičen prihod na območje 51. FOTO: Shutterstock

Sodeč po številkah na facebooku, se bo dogodka 'Napad na območje 51 – ne morejo nas ustaviti', ki je napovedan za 20. septembra letos, udeležilo milijon in pol ljudi. Še dodatnih milijon je za dogodek zainteresiranih.

Območje 51 je baza ameriškega letalskega oporišča v Nevadi, ki že več desetletij buri duhove zaradi svojih povezav z neznanimi letečimi predmeti in domnevnimi najdenimi nezemljani. To je bilo dolga leta skrivnostno območje za testiranje novih tehnologij, v razkritih dokumentih, ki so nekoč nosili oznako zaupno, pa so tudi pojasnjene povezave z zunajzemeljskimi pojavi in videnji.

Veliko je bilo že teorij, ali nezemljani obstajajo ali ne, njihov obstoj so nekateri poskušali potrdili tudi s posnetki, a uradno jih oblast še vedno zanika. Ker veliko Američanov verjame v 'goste iz vesolja' in so prepričani, da država pred njimi nekaj prikriva, so ameriške zračne sile ljudem, ki se nameravajo udeležiti septembrskega dogodka, prek The New York Timesa sporočile: »Vsakršen poskus nezakonitega dostopa do vojaških objektov ali območij vojaškega usposabljanja je nevaren.«


Tvorec zamisli Jackson Barnes je zapisal načrt za vstop na zavarovano območje in na koncu dodal: »Pozdrav ameriški vladi. To je šala. Nimam namena izvesti napisanega dogodka. Le pomislil sem, da bi lahko bila zabavna ideja, ki bi mi prinesla nekaj všečkov na spletu.« S svojo pogruntavščino je zagotovo tudi že nekaj iztržil, saj prodaja majice z obrazom vesoljca z besedilom Preživel sem na območju 51.

Najbližji hotel skrivnostnega območja A'Le'Inn je sicer 20. septembra že popolnoma zaseden, tako da nam le še ostane, da počakamo, kaj se bo zgodilo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije