NEVERJETNO

Bizarna pomota: hrvaška policija ugrabila študenta (VIDEO)

Hrvaški policisti so trdili, da sta nezakonita migranta, zato sta končala v migrantskem centru v Bihaću.
Fotografija: Hrvaška policija je menda z njima ravnala brutalno. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hrvaška policija je menda z njima ravnala brutalno. FOTO: Reuters

Pri južnih sosedih se je po poročanju bosanskih medijev pred dnevi dogajala prava kriminalka. Študenta iz Nigerije, Eboha Kenneth Chinedu in Abia Uchenna Alexandro, sta v sklopu tekmovanja v namiznem tenisu obiskala Hrvaško. 12. novembra sta prispela v Pulj, pet dni kasneje pa sta se odpravila na letališče v Zagreb, od koder bi morala 18. novembra leteti v Carigrad. A so jima načrte prekrižali hrvaški policisti, ki so ju ustavili na ulici in aretirali. Odpeljali so ju v gozd blizu Velike Kladuše in ju prisilili, da sta prešla na ozemlje BiH, svoje grožnje pa podkrepili tudi z orožjem, poroča sarajevski portal Žurnal info. »Ob vstopu v tramvaj naju je ustavila policija. Odpeljali so naju do policijske postaje. Poskušala sva jim razložiti, kdo sva in da so najini dokumenti v hostlu. Niso naju poslušali,« je dejal eden od študentov.
 

Preberite tudi: Država zavrnila starše: ta imena so na črni listi



V gozdu je policijski kombi ustavil, študenta pa sta morala izstopiti. Ker nista želela oditi v gozd, jima je eden od dveh policistov zagrozil, da bo streljal, če ga ne bosta upoštevala. 

Dokumenti so ostali v Zagrebu

Migranti, ki jih je policija prav tako pozvala, naj čez gozd preidejo na ozemlje BiH, so ju odpeljali v migrantski center v Veliki Kladuši. »Najina potna lista in vse stvari so ostali v Zagrebu. Iz kampa sem poklical kolega, ki je bil z nama na tekmovanju, da nama pošlje potna lista. Ne veva, kaj storiti, saj nama vizum za Hrvaško poteče danes.«

Organizator tekmovanja, ki sta se ga udeležila nesrečna študenta, Alberto Tanghetti, je o situaciji seznanjen. Potrdil je, da sta sodelovala na tekmovanju in da sta imela urejena vizuma in povratni letalski vozovnici. Kot je zagotovil, bodo storili vse, da ju rešijo iz neverjetne zagate.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije