ZDA

Biden v bolnišnico, Harrisova prva ženska na čelu ZDA

Predsednik prestal kolonoskopijo.
Fotografija: Oblast prevzema Kamala Harris. FOTO: Jonathan Ernst, Reuters
Odpri galerijo
Oblast prevzema Kamala Harris. FOTO: Jonathan Ernst, Reuters

Ameriški predsednik Joe Biden, ki bo v soboto dopolnil 79 let, je za krajši čas odšel v bolnišnico, kjer je opravil redni zdravniški pregled. Zaradi kolonoskopije so ga za krajši čas uspavali, zato je za uro in 25 minut oblast v državi prvič v zgodovini prevzela ženska, podpredsednica Kamala Harris, so danes sporočili iz Bele hiše.

Harrisova je prva ženska v zgodovini ZDA s predsedniškimi pooblastili. Svoje delo je sicer normalno opravljala iz svoje pisarne v zahodnem krilu Bele hiše.

Biden je zdravniški pregled opravil v medicinskem centru Walterja Reeda severno od Washingtona. Tam so podoben poseg novembra 2019 opravili tudi njegovemu predhodniku Donaldu Trumpu, ki pa se glede na izjave nekdanjih sodelavcev ni pustil uspavati, ker ni želel predati pooblastila podpredsedniku Miku Penceu.

Najstarejši predsednik v zgodovini ZDA Biden je svoj prvi zdravniški pregled, odkar je na položaju, uspešno prestal. Biden je ob odhodu iz bolnišnice novinarjem povedal, da se po izjemnem zdravniškem pregledu počuti dobro.

Bidnov rutinski pregled je bil sicer presenečenje, saj ga ni imel na uradnem urniku. V Beli hiši bi moral pomilostiti purana pred zahvalnim dnevom, ki bo prihodnji četrtek, nato pa odpotovati v Delaware.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije