PRODAJA JO

Berlusconijeva jadrnica na prodaj

Objavljeno 08. april 2020 08.51 | Posodobljeno 08. april 2020 08.51 | Piše: E. B.

Nekdanji italijanski premier se poslavlja od razkošnega plovila Kupil ga je 1999. od še enega medijskega mogotca, Murdocha

Kdo bo kupil razkošno plovilo?
Njegovo premoženje se šteje v milijardah, zato ne preseneča, da je njegovo premično in nepremično premoženje nadvse raznovrstno in pisano.

5 milijonov je odštel zanjo, koliko bo iztržil?

Lastnik številnih nepremičnin, medijskih hiš, nekoč celo nogometnega kluba, nekdanji premier ter po mnenju mnogih še vedno izjemno vplivni Italijan se je naveličal petične jadrnice, zato zdaj ta išče novega lastnika.
 

Za deset ljudi


Morning Glory je bila v njegovi lasti vse od leta 1999, ko jo je kupil od še enega velikega tajkuna, Ruperta Murdocha: ta je na valovih in v vetru užival šest jadralskih sezon, med eno je celo skočil v zakonski stan. V tretjega, če smo natančni, vzel je Wendy Deng, in to kar na krovu razkošnega plovila. Tudi Silvio Berlusconi je na jadrnici, na katero se lahko vkrca skupno deset ljudi, gostil pomembneže in lepotice: zanjo je odštel približno pet milijonov današnjih evrov in jo nastanil v otoški državici Antigva in Barbuda na Malih Antilih, kjer ima tudi počitniško vilo, Morning Glory je bila tako nedvomno priča številnim divjim zabavam, poročajo italijanski mediji.

Dvajset let je jadrnica plula okoli Malih Antilov.

Jadrnica, pod katero se je podpisal eden vodilnih proizvajalcev razkošnih jaht Perini Navi, je dolga 43 metrov in doseže hitrost dobrih 14 vozlov. Notranja oprema je iz umetelno obdelanega lesa, v središču pa je marmorni kamin, ki nedvomno pričara romantične večere na valovih. Za koliko bo Berlusconi olajšal novega lastnika, ni znano. 
Deli s prijatelji