KORONAVIRUS

»Beograd potencialna bomba«, premierka našla krivca

Objavljeno 16. julij 2020 19.31 | Posodobljeno 16. julij 2020 23.23 | Piše: T. V.

Epidemiolog opozarja, da ni več veliko prostora za zaostrovanje ukrepov, preostane le še razglasitev izrednih razmer.

V Srbiji je zaradi covida 19 do zdaj umrlo 422 ljudi. FOTO: Fedja Grulovic, Reuters
Številke o novih okužbah z novim koronavirusom, ki so jih danes objavile srbske oblasti, še naprej niso spodbudne. Premierka Ana Brnabić je sporočila, da so potrdili 383 novih okužb, 13 oseb je umrlo, 177 pa jih je na respiratorjih.

»Za nami je še en težek dan. Daleč največje število okuženih je v Beogradu,« je dodala. Našla pa je tudi vzrok za rast novih okužb. »To je posledica protestov, zdaj plačujemo za njih. To je pričakovano. Situacija se je poslabšala v zadnjih nekaj dneh.« Spomnimo, da je bil Beograd prejšnji teden prizorišče brutalnih spopadov med policijo in protivladnimi protestniki.
 
Preberite tudi:

Blamaža na Hrvaškem, stanje še bolj alarmantno, kot so misliliDirektorica otroške bolnišnice v Beogradu Olivera Ostojić je razkrila, da se pri njih zdravi 22 otrok, pozitivnih na novi koronavirus. Med njimi so tudi štirje dojenčki, mlajši od 28 dni, ki pa se počutijo dobro.
 
Preberite tudi:

Najnovejši podatki: to so najbolj nevarni kraji za okužbo na HrvaškemV Srbiji so do danes potrdili 19.717 primerov okužbe s sars-cov-2, od začetka epidemije pa je umrlo 422 oseb. Trenutno je na zdravljenju v bolnišnicah 4.662 oseb. Da epidemija ne pojenja in se stvari lahko še poslabšajo, opozarja imunolog Srđa Janković. Epidemiolog Predrag Kon pa je dejal, da je Beograd v tem trenutku potencialna bomba, in poudaril, da ni več prostora za zaostrovanje ukrepov razen razglasitev izrednih razmer.
 
Preberite tudi:

Kacin: To ni država, to je nacionalna katastrofaOd petka bo po vsej Srbiji prepovedano zbiranje več kot deset ljudi, maske pa so obvezne v zaprtih prostorih in zunaj, če je razdalja med ljudmi manj kot meter in pol.​
Deli s prijatelji