POMOTA

Azijka rodila bela dvojčka!

Zakonca ob rojstvu spoznala, da otroka nista njuna. Tožita kliniko za zanositev z biomedicinsko pomočjo.
Fotografija: Čigav dedni material so uporabili na kliniki? FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Čigav dedni material so uporabili na kliniki? FOTO: Guliver/Getty Images

NEW YORK – Leta sta si prizadevala zanositi, in ko so zdravniki pod njenim srcem zaznali dva srčna utripa, je bilo veselje nepopisno. Vse do rojstva dvojčkov, za katera se je izkazalo, da nista njuna.

Na newyorški kliniki za oploditev z biomedicinsko pomočjo so namreč bodoči materi vstavili napačne zarodke: starši so azijskega rodu, otroka pa sta bele rase. Šokirana zakonca, pri katerih je oploditev uspela šele po več poskusih, sta za dolgotrajen proces z laboratorijskimi preiskavami in zdravili vred odštela skorajda sto tisočakov, zahtevala sta povračilo stroškov in še neopredeljen znesek za nepopisno stisko ob spoznanju, da dečka nista njuna.

Klinika CHA Fertility si je tako prislužila tožbo zaradi malomarnosti in povzročitve duševne bolečine – pa še dve siroti, kajti nesojena mati in oče ne želita skrbeti za otroka, ki nista v sorodu z njima.
Pa tudi drug z drugim ne, se je izkazalo.


Azijska zakonca sta še prepričana, da ni šlo za nikakršno zmoto, saj naj bi bili zdravniki vseskozi zelo skrivnostni, prav tako jima nikoli niso hoteli razodeti podrobnosti o uporabljenem dednem materialu.

Na dan poroda je vse postalo jasno, odvetniki šokiranega para pa v tožbi poudarjajo, da je klinika paru prizadejala nepredstavljivo škodo, tako finančno kot čustveno, povrhu pa ni zagotovila, da si kakšnega para niso tako grdo privoščili že v preteklosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije