ZDA

Ameriški predsednik v govoru menjal gospo in gospoda, televizijo in telefon ... (VIDEO)

Kaj se dogaja z Bidnom? Spet se je izgubljal med govorom, momljal je vase in menjal besede. Ko ne veš, ali bi se smejal ali bi se ti moral smiliti.
Fotografija: Ameriški predsednik Joe Biden. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters
Odpri galerijo
Ameriški predsednik Joe Biden. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters

Zdajšnji ameriški predsednik Joseph Robinette Biden je najstarejši med vsemi ameriškimi predsedniki doslej. Ko je prisegel kot 46., je bil star 78 let. Na drugi strani je bil najmlajši ameriški predsednik doslej John F. Kennedy s 46 leti.

Joe Biden se je že med kandidaturo za predsednika moral zagovarjati zaradi svojih večkrat zmedenih nastopov v javnosti. Od včeraj se je njihovo število povečalo še za enega. V svojem govoru v Chicagu, ki naj bi potekal o cepljenju, se je najprej zmotil in županji Chicaga Lori Lightfoot rekel gospod namesto gospa. 



To pa še ni bila najhujša napaka v njegovem govoru. Enkrat se je namreč precej izgubil in momljal v brado: »Jaz Ohio Pensilvanija, Ohio Pensilvanija, jaz sem iz Pensilvanije, predsednik Illinoisa ...«



Za nameček pa je v nadaljevanju še zamenjal besedi televizija in telefon. Hotel je reči, da je bil na telefonu z medicinsko sestro, pa je rekel, da je bil na televiziji ... 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije